Compania Facebook a anuntat joi ca a construit o drona de dimensiuni foarte mari, capabila sa zboare la o inaltime de 27,5 kilometri, cu ajutorul careia va incerca sa duca Internetul pana in cele mai indepartate si izolate puncte ale planetei.

Numit Acvila, acest dispozitiv se alimenteaza cu energie solara, poate ramane in aer 90 de zile si este realizat printr-un proiect care face parte din initiativa internet.org, prin care Facebook si-a propus sa faciliteze accesul la web pentru un numar de peste 4 miliarde de persoane, mai ales in tarile in curs dezvoltare, transmite EFE.

Datorita cooperarii cu operatori de telefonie mobila din 17 state, s-a reusit ca, in ultimul an, mai bine de un miliard de oameni sa aiba acces la servicii elementare de Internet, a informat Facebook intr-un comunicat de presa.

Pentru a-si atinge acest obiectiv, compania va utiliza nu numai drone, ci si sateliti, lasere si tehnologie terestra.

Dezvoltarea dronei Acvila a durat un an si s-a bazat pe tehnologia obtinuta de Facebook in 2014 prin achizitionarea firmei britanice de drone Ascenta.

Specialistii de la Facebook au anuntat, tot joi, descoperirea unei metode de folosire a laserelor pentru a asigura transmiterea datelor cu o viteza de o suta de ori mai mare decat standardele actuale din aceasta industrie.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează