Gata, s-a stabilit: serviciul Facebook Messenger va fi repozitionat ca platforma de business si plati. Aceasta a fost unul dintre mesajele clare transmise pietei de catre companie in cadrul recentei conferinte anuale F8 de la San Francisco, dedicate dezvoltatorilor.


Serviciul Messenger se va transforma intr-o „expozitie” si intr-o autentica platforma de business pentru alte aplicatii mobile care ar putea ajuta sa lege anumite procese de business de punctele in care clientii fac shopping. Utilizatorii vor putea sa descarce in cadrul Messenger alte aplicatii mobile, ale altor furnizori, dispunand de serviciile lor integrate in aplicatia chat a Messenger.


„Mai mult, ulitizatorii vor putea sa transforme mesajele lor text in cantece sau le vor putea asocia cu animatii format GIF in cadrul mesageriei proprii. Aceste capabilitati suplimentare sunt gandite pentru a oferi utilizatorilor mai multe instrumente amuzante, care sa le personailzeze chat-ul”, a spus Mark Zuckerberg (foto), CEO-ul Facebook in cadrul conferintei F8.


Directia viitoare a serviciului Messenger pare sa fie foarte atractiva pentru segmentul comercial, dezvoltatori si utilizatorii finali. In acest context, toate informatiile referitoare la achizitii sunt stocate intr-un acelasi punct. Utilizatorii vor putea achizitiona produse de la retailerii selectati, sa accepte actualizari privind livrarile prin notificari dedicate, vor putea primi chitante, vor fi in masura sa schimbe comenzile, sa urmareasca parcursul coletului, sa gestioneze cupoanele si punctele de loialitate, sa discute instant cu retailerii si/sau sa parcurga review-urile postate de altii.


Zulily sunt Everlane primii retaileri care au agreat deja initiativa Facebook. Optiunea "link-to-debit card" a serviciului Messenger va face posibile transferurile de bani peer-to-peer in cadrul chat-ului. In acest fel, Facebook va concura cu numarul in crestere de jucatori globali care asigura transferuri similare (PayPal, Wechat, Square, Snapchat etc)


Nu va trebui confundat sau comparat sistemul de transferuri de banii P2P al Facebook cu sistemele globale Apple Pay sau Google Wallet. Totusi, Facebook se gandeste sa experimenteze plati e-commerce printr-un buton "Buy" din aplicatie.


Cu un portofoliu de peste 600 milioane de utilizatori lunar in mediul mobil, serviciul Messenger are, ca platforma de business, potentialul de a crea un impact semnificativ in piata de profil.


Zuckerberg insista pe faptul ca serviciul Messenger va deveni un spatiu mai intim si mai productiv pentru fiecare dintre utilizatori. Este posibil - de ce nu? - ca intrarea Facebook pe piata platilor mobile sa deschida o noua era in m-commerce. Dar, mai intai, Facebook va trebui sa garanteze securitatea si siguranta infrastructurii sale in toate aspectele. Mai mult, si partenerii sai vor trebui sa faca acelasi lucru.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează