facebookPentru ca sunt intrebat des despre aceste reguli ale retelei, o sa profit de proaspetele modificari si o sa scriu aici, in clar, ce permite si ce nu permite Facebook din punct de vedere al continutului, atat pentru profilurile personale cat si pentru pagini.

Mentiunea importanta, in acest context, este ca Facebook nu poate verifica manual fiecare mesaj in parte, volumul de informatie fiind urias, asa ca raportarile de la utilizatori sunt extrem de utile.

Nuditatea

Nu sunt permise poze sau clipuri video in care sunt expuse organe genitale, fese sau sani (cu sfarcuri la vedere), nici macar in cadrul unor proiecte artistice. Singurele exceptii de la aceasta regula sunt materialele cu mame care alapteaza, materialele care prezinta cicatricile rezultate in urma unor operatii (folosite in campanii de constientizare) si materialele in care apar nuduri sculptate sau pictate.

Desenele in care este exemplificat actul sexual nu sunt permise decat daca sunt parte din proiecte educationale sau de satira. Chiar si atunci, insa, daca sunt mult prea detaliate vor fi sterse (nu se specifica o limita clara).

Indemnul la ura

Discriminarea de orice fel (pe baza de rasa, etnie, origine, religie, orientare sexuala, sex, dizabilitati) este sanctionata de Facebook, exceptand situatiile in care e vorba de satira (nu se specifica cine decide acest lucru si pe ce criterii).

Violenta si continutul explicit

Sunt permise materialele foto/video care prezinta incalcari ale drepturilor omului/animalelor, oricat de violente ar fi, atata timp cat comportamentul violent este condamnat si nu celebrat (decizia e luata pe baza descrierii, deci e important sa existe o descriere). Altfel spus, vor fi sterse materialele care promoveaza sau incurajeaza violenta de orice fel.

Automutilarea si infometarea

Nu sunt permise mesajele care incurajeaza sinuciderea si automutilarea de orice fel, incluzand aici si promovarea dietelor prin infometare. De asemenea, nu sunt permise discursurile sau materialele care condamna aceste tipuri de comportament, nici macar daca e vorba de satira.

Terorismul

Organizatiile care se asociaza cu activitati teroriste sau criminale nu pot avea pagini sau profiluri pe Facebook, iar discursurile care promoveaza sau celebreaza astfel de organizatii sunt interzise.

Atacul la persoana

Desi se intampla zilnic, atacul la persoana si amenintarile in acest sens nu sunt permise, iar Facebook va colabora deschis cu autoritatile competente pentru a identifica si pedepsi autorii acestora, daca se dovedesc a fi credibile (nu este specificat cine decide si pe ce criterii).

Exploatarea sexuala

Nu sunt permise discursurile care incurajeaza violenta sexuala de orice fel si nici materialele cu continut explicit, publicate in scopul razbunarii. Amenintarile in acest context sunt si ele interzise si, daca sunt credibile, trimise autoritatilor competente pentru solutionare.

Intimidarea si hartuirea

Nu sunt permise discursurile/materialele/profilurile/paginile ce au ca scop intimidarea sau denigrarea unei anumite persoane. Nu sunt permise materialele foto/video trucate, care pot aduce prejudicii de imagine. Nu sunt permise materialele video in care o persoana este intimidata sau hartuita, daca scopul publicarii este acela de amuzament pe seama victimei. Nu este permisa publicarea sau amenintarea cu publicarea de informatii confidentiale in scop de santaj.

Comentarii   

0 #2 Tudose Aurelia 03-08-2015 11:21
Daca am fost afiliata intr-un grup , in care tema era casatoria, vezi mireasa pentru fiul meu, am fost indignata , ca pe acest site au fost adaugati si minori , car si-au dat cu parerea, au voie minorii , intr-un grup cu tenta adulta? si dupa ce mi am facut comentariile de rigoare am fost inchisa e posibil? admina acestui grup este Dana Cofa.multumesc
Citat
0 #1 Danaanda 22-07-2015 20:48
Buna seara. Exista un "domn" pe facebook,care incita la viol,pornografi c si obscen Daca am comentat vis-a-vis de ceea ce a scris am primit un coment ordinar. Nu mai pot vedea ceea ce scrie pentru ca m-a blocat,dar mi-a comunicat o amica ce a scris si am primit si pe mail ceea ce ascris. Unde pot raporta atitudinea dansului pentru a fi exclusa o astfel de persoana din comunitate.?
Cu respect
Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează