Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, ii cere public fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, ca din reteaua de socializare sa nu mai fie sterse postarile antiruse ale ucrainienilor. Asta dupa ce 40.000 de utilizatori au reclamat ca sunt cenzurati. Miliardarul american spune insa ca acele comentarii au fost sterse conform politicii Facebook de eliminare a discursului instigator la ura.

„Noi nu permitem utilizatorilor sa posteze pe Facebook continut care indeamna la ura fata de un grup etnic sau incita la violenta fata de un astfel de grup”, a spus Mark Zuckerberg, in cadrul unei sesiuni de dialog cu utilizatorii facebook.

Anterior, Porosenko a spus ca peste 40.000 de utilizatori din Ucraina ai retelei au considerat ca Facebook a comis un abuz atunci când a decis sa stearga mai multe postari si comentarii critice la adresa Rusiei.

Presedintele ucrainean i-a cerut lui Zuckerberg sa creeze un birou administrativ special care sa solutioneze plângerile, iar acesta a raspuns ca nu exclude deschiderea unor astfel de baze ale retelei in Europa de Est.

O serie de conturi apartinând unor utilizatori ucraineni populari pe Facebook au fost suspendate in ultimele câteva saptamâni, dupa postarea unor actualizari critice la adresa Rusiei sau separatistilor prorusi din Estul Ucrainei, sustinuti de Moscova.

Un poet ucrainean, Andrii Bondar, a fost afectat de regulile retelei de socializare, dupa ce a publicat un vers in care ironizeaza obsesia presei rusesti fata de Ucraina, preluat sub hashtagul popular „What are Ukrainians up to?”.

De asemenea, contul pe Facebook al lui Ghenadi Moskal, guvernatorul regiunii Lugansk, a fost blocat dupa ce a publicat o fotografie in care apare lânga un poster care profereaza obscenitati la adresa separatistilor.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează