Dupa cum bine stiti, pentru orice continut de pe Facebook, fie el comentariu, pagina, poza sau persoana, exista un buton de Raportare prin care oricine ii poate avertiza pe cei de la Facebook ca acel continut este unul nepotrivit si ar trebui sters.

Facebook are echipe in intreaga lume care lucreaza 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana pentru a solutiona rapoartele primite. Avand utilizatori in toata lumea, Facebook primeste aceaste rapoarte in peste 24 de limbi.

Pentru a fi eficiente, persoanele care se ocupa de rapoarte sunt impartite in patru echipe in functie de tipul raportului. Astfel exista o Echipa pentru Siguranta, una pentru Hartuiri si mesaje pline de ura, una pentru Acces si o ultima echipa care se ocupa de Continut Nepotrivit.

Daca una dintre aceste echipe decide ca un anumit continut contravine sau intalca termenii impusi de reteaua de socializare, acesta este sters si persoana care l-a postat este avertizata. In caz de necesitate acestui utilizator ii pot fi interzise anumite optiuni sau aplicatii, i se poate dezactiva contul si poate fi chiar raportat catre autoritati. Exista si echipe care se ocupa de reactivarea conturilor in cazul in care s-a petrecut o greseala.

Continutul care violeaza Standardele Comunitatii Facebook este sters. Exista si situatii in care anumite continuturi nu contravin acestor termeni, desi utilizatorul ar dori ca ele sa fie sterse. In trecut, persoanele care raportau astfel de continuturi nu primeau un raspuns, dar incepand cu anul acesta Facebook a creat un sistem prin care persoanele pot comunica pentru a gasi o modalitate de a rezolva problema inainte de a renunta sau a bloca un prieten.

In anumite situatii, utilizatorii pot pierede accesul la conturile lor - uitandu-si parola, pierzand accesul la email sau avand contul compromis. Pentru a-i ajuta pe acestia Facebook a creat anumiti pasi simpli pentru ca ei sa-si recupereze contul. Prin acesti pasi, utilizatorul isi dovedeste identitatea si isi poate recupera contul fara a fi necesara comunicarea directa cu un reprezentant Facebook. In cazul in care te afli intr-una dintre situatiile decrise mai sus poti vizita www.facebook.com/hacked

Siguranta si securitatea sunt foarte importante pe retelele de socializare. Va incurajam sa fiti vigilenti si sa raportati orice fel de continut care pare nepotrivit. Astfel puteti contribui si voi la un Internet mai sigur.

Sursa: http://www.facebook.com/notes/facebook-safety/what-happens-after-you-click-report/432670926753695

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează