Cei care isi instaleaza noua aplicatie Messenger de la Facebook, necesara pentru a putea trimite in continuare mesaje pe reteaua sociala, ar putea renunta la mai multe date persoanel decat ar crede initial.

Aplicatia de Messenger, care a adunat peste un miliard de descarcari, pana acum, are niste conditii de utilizare pe care cei care o instaleaza trebuie sa le accepte, inainte de a avea acces la ea, potrivit Huffington Post.

Prin acceptarea acestor conditii, utilizatorii renunta la o buna parte din informatiile personale, chiar si la controlul asupra propriului telefon mobil sau tableta.

Cateva dintre conditiile de utilizare:

► Aplicatia poate schimba conexiunea retelei

► Aplicatia poate suna diverse numere de telefon fara acordul utilizatorului si poate trimite SMS-uri. Astfel, costurile pot creste neasteptat.

► Aplicatia poate inregistra audio oricand, prin intermediul microfonului telefonului, fara acordul utilizatorului.

► Aplicatia poate filma si poate face poze, prin intermediul camerei telefonului, fara acordul utilizatorului.

► Aplicatia poate citi toate apelurile facute de utilizator, dar si primite, si le poate inregistra fara ca utilizatorul sa fie constient de asta.

► Aplicatia poate avea acces la agenda telefonica si poate analiza cat de des utilizatorul vorbeste sau isi trimite email-uri cu diverse persoane.

► Aplicatia poate avea acces la informatiile persoanel ale utilizatorului de pe telefonul sau si le poate trimite altor persoane.

► Aplicatia poate avea acces la specificatiile telefonului si poate afla numarul de telefon al utilizatorului si, totodata, si numarul de telefon al persoanei cu care vorbeste, in timpul unui apel.

► Aplicatia poate avea acces la toate conturile utilizatorului care sunt prezente in telefon, conturi facute prin diversele aplicatii prezente pe device.

Conform sursei citate, este infricosator ca peste un miliard de persoane au acceptat acesti termeni, prin care Facebook aproape preia controlul asupra datelor personale ale utilizatorilor. In luna aprilie, Facebook a anuntat ca vrea sa ii determine pe utilizatorii care acceseaza platforma de pe dispozitive mobile care au instalate sisteme de operare iOS si Android sa foloseasca o aplicatie separata pentru a dialoga in scris cu contactele lor de pe aceasta retea de socializare.

Toti cei care nu-si vor instala aplicatia de Messenger nu vor mai putea, in viitorul apropiat, sa trimita mesaje pe Facebook.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează