V-ati simtit vreodata urmarit de reclamele pe care le vedeti pe Facebook, acum exista o solutie pentru a le dezactiva.


O mare parte din profitul care intra in fiecare an in visteria celor de la Facebook vine din reclamele pe care gigantul in retele sociale le personalizeaza pentru voi. In plus, pretul cu care vinde acele reclame diverselor companii este in directa legatura cu intreaga voastra activitate pe Facebook. Cu cat stie mai multe despre voi, Facebook poate obtine un pret mai mare pentru reclamele pe care le vedeti pe desktop sau mobil.

Ni s-a intamplat de multe ori sa intram pe un website, doar ca 10 minute mai tarziu sa vedem o reclama pe Facebook in legatura directa cu pagina vizitata anterior. In plus, diverse evenimente din viata voastra influenteaza in timp real acele reclame, o despartire directionandu-va de exemplu catre site-uri de dating sau retete pentru slabit.

Desi utilizatorii se plangeau de mult timp in legatura cu astfel de practici, abia acum, oficialii Facebook s-au gandit sa adreseze problema. Printr-o noua functie ce urmeaza sa fie introdusa global in urmatoarele saptamani, din meniul contextual al unei reclame de pe Facebook, veti putea alege sa nu mai vedeti un anumit tip de reclame sau sa vedeti mai multe reclame similare. Din acelasi meniu veti putea afla raspunsul la o intrebare cat se poate de arzatoare ,,De ce vad aceasta reclama?”.

Parte amuzanta din acest update este ca, la prima vedere, vine ca o favoare adresata utilizatorilor retelei sociale. Partea trista este ca, prin efortul vostru de personalizare, de fapt le oferiti mai multe informatii despre voi si preferintele voastre.

Exista insa o metoda radicala prin intermediul careia sa scapati de toate reclamele personalizate de pe toate site-urile web.  Nu trebuie decat sa intrati cu browser-ul vostru favorit pe aboutads.info/choices si sa asteptati pana se populeaza lista cu toate website-urile si serviciile online care va monitorizeaza activitatea online. Din acel moment, printr-un click pe  ,,Choose all companies”, ati scapat de toate reclamele personalizate de pe orice website. Asta nu inseama sub nici o forma ca veti scapa de reclame, doar ca, cele pe care le vedeti nu vor mai viza fiecare pagina pe care ati accesat-o vreodata.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează