Deoarece are puterea financiara necesara pentru a materializa un astfel de concept, Facebook vrea sa va ofere stiri prin noul serviciu Newswire.

Facebook este in continuare cea mai populara retea de socializare. In acelasi timp, reprezinta o entitate cu o putere financiara spectaculoasa capabila sa-si bage coada in tot felul de domenii. Cea mai recenta initiativa care nu are neaparat legatura cu ideea de socializare poarta numele de Newswire. Acesta este un nou serviciu lansat in aceasta perioada menit sa va ofere cele mai atractive stiri. Daca lucrurile merg cum trebuie, cu un pic de efort sustinut, Twitter s-ar putea sa piarda locul de frunte ca sursa de stiri alternativa in fata Facebook.

Facebook Newswire este lansat intr-o perioada in care organizatiile clasice de media preiau o parte semnificativa dintr-un buletin de stiri din retele de socializare. Chiar daca nu sunt consemnate ca surse de informatii, feedback-ul publicului la o anumita stire este deseori preluat in timp real de pe servicii gen Facebook si Twitter. In acest context, scopul oficial al Newswire este de a ajuta jurnalistii sa ,,gaseasca, partajeze si integreze continut demn de stiri” intr-un mod mult mai facil pornind de la Facebook.

Algoritmii din spatele acestui nou serviciu al companiei lui Mark Zuckerberg nu sunt noi. Are la baza Storyful, o unealta foarte populara folosita de redactii de stiri pentru descoperirea si verificarea continutului desprins din retele de socializare. Ca un mic detaliu, Newswire nu va agrega doar stiri desprinse din postarile unor organizatii mai mici sau mai mari, ci si postarile unor oameni obisnuiti, daca le considera material demn de a fi preluat.

Pentru a intelege mai bine cu ce se ocupa Newswire, puteti accesa pagina oficiala de Facebook a serviciului la www.facebook.com/FBNewswire , cat si contul Twitter @FBNewswire.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează