Pe Facebook circula un virus care trimite singur mesaje persoanelor din lista de contacte, mesaje cu galerii foto false. Daca nu ati primit pana acum un mesaj, trebuie sa stiti ca el este de forma "foto :D www-numele unui site-.com/image.php/inca ceva", sau "haha foto: www-numele unui site-.com/altceva".

Virusul circula pe Facebook si se raspandeste foarte repede din cauza celor neatenti sau nestiutori, care dau click pe acel link. Daca primiti un asemenea mesaj, nu dati click pe link! Romania se pare ca este in topul celor mai afectate tari.

Daca ati fost infectat deja cu acest virus ce se raspandeste atat pe Messenger cat si pe Facebook, DC++ si alte programe de mesagerie, trebuie sa stiti ca acesta nu doar trimite singur mesaje la cei din lista de contacte.

ATENTIE! Virusul produce si modificari asupra registrilor computerului, va dezactiva firewall-ul si va deschide brese prin care hackerii pot intra si explora de la distanta calculatorul, obtinand astfel acces neautorizat la informatiile tale, la parole, conturi, etc. Acesta este cel mai grav aspect, mai ales daca faceti cumparaturi online. Virusul preia parolele introduse in Firefox/ Internet Explorer/ Google Chrome/ Opera etc, pe care mai apoi le trimite mai departe.

Cum stergi virusul ce a impanzit Facebook-ul?

1- Descarca Malwarebytes Anti-Malware 1.46.

2- Instalati programul si la sfarsit asigurati-va ca ati bifat urmatoarele:

Update Malwarebytes Anti-Malware

Launch Malwarebytes Anti-Malware

3- Apasati Finish.

4- Dupa lansarea programului, selectati Perform full scan si apasati pe Scan.

5- Dupa ce termina click pe OK si apoi pe Show Results. Asigurati-va ca e totul bifat si apoi click pe Remove Selected.

In mod normal, virusul ar trebui sa dispara. Daca trimiteti in continuare mesaje prietenilor din lista de contacte de pe Facebook ar fi bine sa faceti o formatare a calculatorului. Ca o ultima masura incercati o scanare in safe mode fara legatura la internet.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează