Potrivit celor de la Bitdefender, peste 1.000 de persoane au fost pacalite sa acceseze un link infectat de pe Facebook care promite videoclipuri afisand aproximativ 90% dintre cei afectati sunt utilizatori din Romania, dar au cazut in capcana si britanici, italieni, francezi si germani, potrivit laboratoarelor Bitdefender.

Escrocheria abia descoperita este inca activa si se raspandeste rapid prin etichetarea prietenilor utilizatorului al carui computer a fost infectat.

Cei de la Bitdenfeder spun ca peste 6.000 de siteuri .tk au fost inregistrate in scopuri malefice. Pentru a evita detectia, criminalii informatici variaza mesajele de la „Video privat al lui X”, la „Imagini cu X dezbracat” sau „video XXX”.

Accesand linkul, utilizatorii sunt directionati catre un fals site YouTube, unde un fisier „Flash Player” executabil instaleaza un virus de tip troian.

Virusul descarca o extensie de browser ce posteaza automat escrocheria pe peretele de Facebook al utilizatorului in numele lui si ii acceseaza fotografiile din cont, mai spun cei de la Bitdefender.

„Adobe Flash Player s-a blocat, va rugam actualizati pentru cea mai recenta versiune,” este mesajul afisat pe pagina frauduloasa.

Pentru a creste rata de infectie, virusul are posibilitati multiple de instalare. Pe langa procesul automat de descarcare pe dispozitivul mobil sau pe computer, acesta se poate multiplica atunci cand utilizatorul da click pe falsa actualizare de Adobe Flash Player, mai arata Bitdefender.

Pentru a face escrocheria si mai credibila, criminalii informatici falsifica numarul de vizualizari ale postarii si pretind ca peste 2 milioane de oameni ar fi accesat imaginile infectate din linkul de YouTube. Pentru si mai multa credibilitate,utilizatorului ii sunt afisate restrictiile de varsta specifice imaginilor cu continut pronografic. Cei de la Bitdefender spun ca troianul este detectat de solutia lor sub denumirea Trojan.FakeFlash.A (Trojan.GenericKD.1571215), iar linkul este marcat ca fiind fraudulos.

 

Comentarii   

0 #4 Administrator 23-03-2014 16:04
Poti incerca asta
http://4facebook.eu/stiri/899-cum-scapi-de-virusul-din-facebook.html
Citat
0 #3 enache iuliana 18-03-2014 12:19
sunt una din persoanele care au cazut in capcana acestui virus . va rog sa ma ajuta-ti . va multumesc
Citat
0 #2 enache iuliana 18-03-2014 12:09
:cry:
Citat
0 #1 enache iuliana 18-03-2014 12:07
va rog , sunt una din victimile acestui virus .
Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează