Iata 6 lucruri pe care le poti face pentru a-ti pastra contul in siguranta:

1.Alege o parola complexa si nu o arata nimanui, niciodata. Foloseste o combinatie de cel putin sase cifre, litere si semne de punctuatie (de exemplu ! si &).

2.Foloseste functiile Facebook suplimentare de securitate.

3.Asigura-te ca sunt securizate conturile tale de e-mail

4.Deconecteaza-te de pe Facebook atunci cand utilizezi un computer folosit in comun cu alte persoane. Daca uiti, te poti deconecta de la distanta.

5.Ruleaza software antivirus pe computerul tau:

-pentru Windows

-pentru Mac OS

6.Gandeste-te inainte sa faci clic pe ceva sau sa descarci orice fel de continut.

 

Ce pot face pentru a-mi pastra contul in siguranta?

Iata cateva lucruri pe care le poti face pentru a-ti pastra contul in siguranta:

-Alege o parola unica si complexa. Foloseste combinatii de cel putin 6 litere, cifre si semne de punctuatie, si nu folosi parola pentru niciunul dintre celelalte conturi ale tale. De asemenea, poti folosi un program de administrare a parolelor, cum ar fi LastPass, KeePass sau 1Password, pentru a seta si a retine parole unice pentru contul tau. Afla cum sa schimbi parola.

-Gandeste-te inainte sa faci clic pe elemente de continut. Nu apasa niciodata pe linkuri suspecte, chiar daca sunt de la un prieten sau de la o companie de care ai auzit. Printre aceste linkuri se numara si cele de pe Facebook (de exemplu, dintr-o discutie pe chat sau intr-o postare) sau din mesajele de e-mail. Daca unul dintre prietenii tai apasa pe un link de tip spam, este posibil sa-ti trimita postari de tip spam sau sa te eticheteze in postari de tip spam. Daca vezi continut suspect pe Facebook, raporteaza-l. De asemenea, iti recomandam sa nu descarci continut (de exemplu, un fisier .exe), daca nu stii sigur despre ce este vorba.

- Ai grija la Paginile, aplicatiile si jocurile false. Trateaza cu suspiciune Paginile care prezinta oferte prea bune pentru a fi adevarate. Daca ai dubii, vezi daca Pagina este verificata. De asemenea, ai grija atunci cand instalezi aplicatii sau jocuri noi. Uneori, escrocii folosesc jocuri si aplicatii rau intentionate pentru a obtine acces la contul tau de Facebook.

-Nu accepta cereri de prietenie de la persoane pe care nu le cunosti. Uneori, escrocii vor crea conturi false pentru a se imprieteni cu alte persoane. Daca te imprietenesti cu un escroc, acest lucru ii va permite sa publice postari spam in cronologia ta, sa te eticheteze in postari si sa-ti trimita mesaje rau intentionate. Este posibil ca si prietenii sa devina tinte ale acestui comportament.

- Nu dezvalui niciodata informatiile tale de conectare (de exemplu, adresa de e-mail si parola). Uneori, unele persoane sau Pagini iti vor promite ceva (de exemplu, jetoane gratuite pentru poker), daca le dezvalui informatiile tale de conectare. Aceste tipuri de oferte sunt publicate de infractori cibernetici si incalca Declaratia de drepturi si responsabilitati Facebook. Daca ti se cere vreodata sa introduci din nou parola pe Facebook (de exemplu, atunci cand faci schimbari in setarile contului), verifica si asigura-te ca adresa paginii contine facebook.com/ in URL (adresa web).

-Conecteaza-te la www.facebook.com. Uneori, escrocii vor crea o pagina falsa care arata ca o pagina de conectare la Facebook, sperand ca-ti vei introduce adresa de e-mail si parola. Inainte sa introduci informatiile de conectare, citeste cu atentie URL-ul paginii. Daca ai dubii, poti oricand sa introduci facebook.com in browser, pentru a te intoarce la site-ul Facebook autentic.

-Actualizeaza browserul. Cele mai recente versiuni ale browserelor pentru Internet contin protectii de securitate incorporate. De exemplu, este posibil ca browserele sa afiseze un avertisment atunci cand esti pe cale sa accesezi un site suspectat ca ar contine inselatorii. Facebook accepta:

-Mozilla Firefox

-Safari

-Google Chrome

-Internet Explorer

-Ruleaza software antivirus. Pentru a te proteja impotriva virusilor si programelor malware, scaneaza computerul. Poti afla mai multe si poti descarca gratuit acest software:

-pentru Windows

-pentru Mac OS

 

Citește mai departe...

Cum resetez parola?

Daca stii parola actuala, afla cum sa o schimbi.

Daca nu te poti conecta la Facebook si trebuie sa resetezi parola:

1. Deschide pagina de conectare la www.facebook.com;

2. In partea din dreapta sus, apasa pe Ai uitat parola?.

3. Introdu adresa de e-mail, numarul de telefon, numele complet sau numele de utilizator asociate contului tau, apoi apasa pe Cauta si urmeaza instructiunile de pe ecran.

 

Citește mai departe...

Am selectat „Nu ma deconecta”, dar acum trebuie sa schimb optiunea.

Pentru a schimba optiunea:

1. Apasa pe in partea din dreapta sus a paginii principale Facebook.

2. Selecteaza Deconectare.

3. In pagina de conectare la Facebook, debifeaza caseta de langa Nu ma deconecta.

Nota: daca te conectezi la Facebook de pe un computer sau dispozitiv mobil pe care il folosesc si alte persoane (de exemplu, computerul familiei, telefonul unui prieten sau un computer de la un Internet café), asigura-te ca te-ai deconectat din contul de Facebook si ca ai inchis browserul (de exemplu: Firefox), dupa ce ai terminat de folosit Facebook.

Citește mai departe...

Cum schimb parola adresei de e-mail pe care o folosesc pentru a ma conecta la Facebook?

Poti contribui la pastrarea sigurantei contului tau de Facebook creand cate o parola individuala pentru fiecare dintre conturile pe care le folosesti online.

De regula, poti schimba parola folosita pentru a te conecta la contul de e-mail (de exemplu, parola de Gmail), in sectiunea de setari a contului respectiv. Afla cum sa-ti actualizezi parola de e-mail pentru:

 

Citește mai departe...

Cum imi configurez contul, astfel incat nimeni sa nu se poata conecta la el daca nu are un cod?

Daca doresti ca nimeni sa nu se poata conecta la contul tau dintr-un loc nou, poti activa aprobarile de conectare. Daca activezi aprobarile de conectare, va trebui sa introduci un cod special de securitate de fiecare data cand te vei conecta la contul tau de pe un computer sau un telefon mobil nou. Afla mai multe despre aprobarile de conectare.

Citește mai departe...

Am primit un mesaj de la Facebook in care mi s-a spus ca un fisier pe care am incercat sa il distribui contine un virus.

Uneori, daca Facebook detecteaza ca un fisier este infectat, blocheaza incarcarea sa, pentru a preveni raspandirea virusilor la alti utilizatori. Daca un fisier contine un virus, inseamna ca este afectat de malware.

Daca ai primit un avertisment in legatura cu un fisier pe care l-ai descarcat, iti recomandam sa stergi fisierul, pentru a-ti proteja computerul. In cazul in care crezi ca ai deschis fisierul sau ca o alta persoana a facut acest lucru, exista modalitati de eliminare a programului malware.

Pentru a nu mai aparea astfel de situatii, ai grija cand vezi fisiere care par a fi fotografii, dar care au extensia .exe, .rar sau .zip, in loc de .jpg sau .png. De asemenea, evita sa descarci si sa deschizi fisiere din surse in care nu ai incredere.

 

Citește mai departe...

Ce face Facebook pentru a-mi proteja informatiile?

Facebook si-a luat angajamentul de a-ti proteja informatiile. In sistem ruleaza continuu instrumentele proprii si instrumente standard din domeniu, pentru a impiedica aparitia breselor de securitate si pentru a proteja securitatea informatiilor tale.

De asemenea, inregistreaza conectarea ta intr-o pagina securizata si foloseste proceduri standard de criptare. Acest lucru nu reiese intotdeauna din URL (adresa web), insa facebook te asigura ca procesul de conectare este securizat.

Citește mai departe...