Cat de putin sigura poate fi o parola? Cum pot crea o parola sigura?

     Cand creati o parola, asigurati-va ca aceasta contine cel putin 6 caractere si ca foloseste alaturari complexe de numere, litere si semne de punctuatie. Daca parola introdusa nu este suficient de sigura, puteti incerca sa folositi majuscule in interiorul parolei sau sa folositi mai multe caractere.

     Ideal ar fi ca parola dumneavoastra sa fie usor de retinut pentru dumneavoastra, dar sa nu poata fi ghicita cu usurinta. Pentru mai multa securitate, parola dvs. Facebook ar trebui sa difere de celelalte parole pe care fe folositi pe internet.

Cum pot raporta un utilizator decedat sau un cont care trebuie sa fie comemorat, dezactivat sau sters?

     Comemorarea contului :

     Pentru a comemora contul unui utilizator, va rugam sa accesati legatura. In urma comemorarii unui cont, doar prietenii confirmati vor avea acces la contul respectiv. Va rugam sa retineti faptul ca pentru a proteja confidentialitatea utilizatorului decedat, nu putem furniza altor persoane informatii legate de autentificarea pe contul respectiv. Raspundem cererilor familiei de a inchide contul permanent.

    Indepartarea contului :

     Membrii familiei pot opta pentru dezactivarea contului persoanei decedate. Contul va fi sters permanent de pe Facebook, fara a mai putea fi vizualizat de cineva. Nu vom reactiva contul sau furniza informatii legate de continut decat daca aceste lucruri sunt cereute prin lege. Daca cereti indepartarea contului unei persoane decedate dar nu faceti parte din membrii familiei, cererea nu va fi acceptata ,dar contul va fi comemorat.

     Pentru a cere comemorarea sau stergerea unui profil, va rugam sa accesati aceasta legatura. Daca aveti o cerere speciala legata de contul unui utilizator decedat, va rugam sa folositi formularul acesta. Va rugam sa retineti ca acest formular poate fi folosit numai pentru conturile care au fost deja comemorate.

Exista deja un cont asociat adresei de e-mail pe care vreau sa o adaug ca adresa de contact a contului meu.

     Adresa de contact pe care incercati sa o adaugati la contul dvs., este deja asociata cu un alt cont Facebook. Va rugam sa retineti faptul ca o adresa de e-mail nu pate fi asociata decat unui singur cont. Daca veti continua sa asociati contului dvs. noua adresa de e-amil, contul deja asociat acesteia , va fi indepartat de pe site. Daca credeti ca mesajul este cauzat de o erare, va rugam apasati aici .

Cum schimb statusul la optiunea Scoala in alumni?

      Pentru a schimba statusul pentru optiunea Scoala, deschideti fila „Retele” din pagina Cont. Daca apasati pe legatura „Editare Informatii” ,din dreapta scolii dvs., veti putea opta pentru modificare Status Scoala.

Cum adaug o intrebare de securitate la cont?

     Intrebarea de securitate este o modalitate utila de a demonstra ca un cont va apartine,in monentul in care accesul la contul Facebook sau la adresa de mail folosita pentru a va autentifica este restrictionat. Puteti adauga o intrebare de secutitate la contul dvs. de pe pagina Setari Cont, accesibil din meniul Cont din partea de sus a oricarei pagini Facebook. Pentru a adauga o intrebare de securitate,urmati pasii urmatori:

     1. Faceti clic pe "Schimbare" in sectiunea Intrebarea de securitate.

     2. Selectati din meniul vertical "Intrebare",o intrebare de securitate a carei raspuns sunteti sigur ca vi-l veti aminti in viitor. Pastrati secreta aceasta intrebare, si fiti sigur ca raspunsul dumneavoastra este destul de specific incat sa nu poata fi ghicit cu usurinta.

     3. Introduceti cu atentie raspunsul dumneavoastra la intrebarea selectata. Odata ce ati setat intrebarea, nu veti putea sa o mai editati sau schimbati.

     4. Apasati butonul "Schimba intrebare de securitate" .Vi se va cere sa introduceţi parola dvs. pentru a confirma setarea intrebarii de securitate.

    Va rugam sa retineti ca, odata ce ati setat intrebarea dvs. de securitate, secţiunea Intrebare de Securitate va disparea de pe pagina Setari Cont. Pentru a va proteja securitatea contului, nu este posibila schimbarea intrebarii de securitate a contului dvs. odata ce aceasta a fost setata.

     Pentru a imbunatati securitatea de ansamblu a contului dvs., apasati aici.

Cum modific adresa de e-mail unde primesc notificarile Facebook ?

     Puteti opta pentru o noua adresa de e-mail accesand Setari, pe pagina contului dvs.. Urmati pasii pentru a activa noua adresa de e-mail. Aceasta adresa va putea fi folosita pentru autentificarea dvs..

     De asemenea, notificarile Facebook vor fi trimise la aceasta adresa de e-amil.

Cum sterg profilul definitiv ?

     Daca dezactivati contul din sectiunea „dezactivare cont” , de pe pagina contului dvs., profilul dvs. Si toate informatiile asociate acestuia devin inaccesibile pentru ceilalti utilizatori Facebook. Acest lucru inseamna ca veti disparea din serverul Facebook. Cu toate astea, daca vreti sa va reactivati contul, informatiile din profil vor fi salvate (prieteni, poze, interese, etc ) iar contul dvs. va arata la fel ca in momentul dezactivarii. Multi utilizatori isi dezactiveaza contul temporar si se asteapta sa gaseasca informatiile intacte in momentul in care se reintorc la acest serviciu.

cum  sterg profilul definitiv

     Daca nu credeti ca veti mai folosi Facebook vreodata si vreti sa va fie sters contul, retineti faptul ca nu vati mai putea reactiva contul si nici recupera informatiile sau continutul adaugat. Daca vreti sa vi se stearga contul permanent, fara optiunea de a fi recuperat , accesati contul dvs. si apoi introduceti cererea dvs. aici .

    Daca nu puteti sa accesati contul momenan, va trebui sa resetati parola ca sa va puteti autentifica. Pentru a face asta , apasati legatura „ ti-ai uitat parola?” care apare deasupra campului in care ati insera parola in mod normal. Dupa ce ati urmat instructiunile pentru resetarea parolei si va puteti autentifica, va puteti dezactiva sau sterge contul urmand pasii de mai sus.  

cum  sterg profilul definitiv