Profil

Cum imi ascund ziua de nastere ?

     Pentru a alege modalitatea de afisare a datei de nastere din profilul dumneavoastra, urmati pasii urmatori :

     1. Apasati Editere profil din partea de sus dreapta a profilului dumneavoastra.

     2. Selectati modalitatea de afisare preferata din meniul de langa data de nastere. Puteti afisa data de nastere completa, doar luna si anul sau sa nu o afisati deloc.

     3. Salvati modificarile apasand butonul “ Salveaza modificari”.

     Daca optati sa ascundeti data de nastere, prietenii dumneavoastra nu vor primi atentionari cu privire la apropierea zilei dumneavoastra de nastere. Daca vreti ca ei sa primeasca aceste atentionari, va trebui sa afisati macar luna si ziua. Pentru a alege utilizatorii care pot vizualiza data de nastere, accesati pagina de Setari de confidentialitate.

Citește mai departe...

De ce lipseste legatura„adaugare la prieteni” din rezultatele cautarii?

     Va rugam sa retineti faptul ca veti vedea un alt set de optiuni decat cel disponibil celorlaltor utilizatori, in momentul in care va cautati contul sau va vizualizati propriul profil. Din moment ce nu va puteti adauga ca prieten, legatura „adauga la prieteni” nu va aparea.

     Cand va gasiti profilul, legaturile Vizualizare profil, Trimite mesaj si Vezi prieteni vor fi vizibile, dar aceste optiuni sunt disponibile in functie de setarile de confidentialitate pentru fiecare utilizator in parte. De asemenea, retineti faptul ca desi dumneavoastra nu puteti sa va trimiteti un mesaj sau sa va atentionati(poke), ceilalti utilizator au aceasta optiune.

     Daca v-ati modificat setarile de cautare pe pagina de setari de confidentialitate,aceste modificari vor fi valabile pentru ceilalti utilizatori.

Citește mai departe...

Pot cei care ma gasesc in cautare sa-mi acceseze profilul?

     Da. Cu toate astea niciun continut nu poate fi vizualizat in afara de cele accesibile tuturor(ex. numele, poza de profil, sexul si retelele). Aceste informatii ajuta prietenii , familia si alte persoane care va cunosc sa va contacteze. Puteti controla persoanele care va pot gasi, adauga ca prieten, sau trimite mesaje de la sectiunea „Impartire pe Facebook” de pe pagina setari de confidentialitate . Ca sa ajungeti acolo, urmati urmatorii pasi:

     1. Alegeti optiunea „Setari de confidentialitate” din meniul contului, din partea de sus a a oricarei pagini Facebook.

     2. Selectati „Vizualizare setari”(View settings) din sectiunea „Conectare pe Fcebook”

    3. Schimbati setarea pentru „Cautati-ma pe Facebook”( Search for me on Facebook).

    Puteti vedea cum este vizualizat profilul dumneavoastra de catre ceilalti, apasand butonul „Previzualizare profil”( Preview My Profile) din partea de sus a paginii.

    Va rugam sa retineti faptul ca in momentul in care initiati cautari de pe contul dumneavoastra, versiunea siteului vizualizat de dumneavoastra poate sa difere de cea pe care ceilalti o vizualizeaza. Va puteti gasi profilul in cautare pentru ca aveti optiunea de a vizualiza propriul profil. Cu toate acestea, utilizatorii nu va pot gasi profilul decat daca au permisiunea sa-l vizualizeze.

Citește mai departe...

Pot ceilalti sa afle daca le-am vizualizat profilul sau informatiile din el ?

    Nu. Facebook nu dispune de o optiune care sa permita identificarea persoanelor care au accesat profilul. De asemenea, persoanele asociate Facebook nu dispun de o astfel de optiune. Va rugam sa raportati identificarea orcarei aplicatii de acest gen.

Citește mai departe...

Pot stii cine imi vizualizeaza profilul sau cat de des a fost accesat?

     Nu. Facebook nu dispune de o optiune care sa va ofere acces la lista persoanelor care au accesat profilul dumneavoastra sau parti ale acestuia, ca de exemplu pozele. De asemenea, persoanele asociate Facebook nu va pot pune la dispozitie o astfel de optiune. Cei care pretind ca va pot oferi aceasta optiune, vor fi blocati de pe Facebook pentru violarea regulamentului.

Citește mai departe...

Cum stiu cum arata profilul meu cand e accesat de prieteni?

Pentru a va vizualiza profilul prin prisma frietenilor , urmati pasii urmatori:

    1. Navigati pe pagina Setari De Confidentialitate .

    2. Selectati legatura “ personalizare setari” din partea de jos a sectiunii “ Impartire pe Facebook”.

    3. Apasati butonul „Previzualizare profil” din partea dreapta sus a paginii.

     Dupa ce selectati acest mod, profilul dumneavoastra va arata asa cum este vizualizat de catre persoanele care il acceseaza. Pentru a vizualiza profilul din prizma unui anumit prieten, trebuie doar sa-i tastati numele in campul deschis.

Citește mai departe...

Cum controlez persoanele care imi trimit comentrarii pentru materialele postate de mine?

     Setarile de confidentialitate legate de comentariile primite pentru postarile dumneavoastra, sunt incluse in sectiunea „Impartire pe Facebook” de pe pagina setari de confidentialitate . Puteti seta aceste informatii alegand din urmatoarele optiuni: Toata lumea, Prietenii prietenilor, Doar prieteni sau Recomandat. Daca doriti sa editati fiecare setare individual, trebuie doar sa accesati „Personalizare setari”. Veti gasi setarea „Pot comenta postarile” la sectiunea „Lucruri pe care le impart”.

Citește mai departe...

Cum controlez setarile de confidentialitea pentru lucrurile in care sunt etichetat( ex. Fotografii, postari)?

     Setarile de confidentialitate legate de etichetari sunt incluse in sectiunea „Impartire pe Facebook” de pe pagina setari de confidentialitate . Puteti seta aceste informatii alegand din urmatoarele optiuni: Toata lumea, Prietenii prietenilor, Doar prieteni Recomandat. Sau puteti opta pentru personalizarea individuala a setarilor doar apasand personalizare setari. Daca decideti sa personalizati setarile, veti observa ca sectiunea „lucruri pe care le impart”este mai detaliata.

     Nota: Deoarece materialele in care sunteti etichetat pot apartine altora (ex.unui prieten sau unei comunitati de pe Facebook), aceste setari de confidentialitate nu pot decat sa interzica sau nu accesul acestor materiale sa se lege la profilul dumneavoastra. De exemplu , daca un prieten v-a etichetat intr-o fotografie, puteti sa inlaturati eticheta, ascunzand astfel fotografia din profilul dumneavoastra, dar fotografia va ramane in albumul prietenului dumneavoastra.

Citește mai departe...

Cum controlez confidentialitatea lucrurilor postate public pe Facebook(ex. Poze, postari, data de nastere)?

      Sectiunea „ Sharing on Facebook” de la pagina setari de confidentialitate va permite sa controlati accesul pe care il au persoanele la continutul postat pe Facebook de dvs.. Puteti seta aceste informatii alegand din urmatoarele optiuni: Toata lumea, Prietenii prietenilor, Doar prieteni si Recomandat. Sau puteti opta pentru personalizarea individuala a setarilor, accesand personalizare setari.

     Daca decideti sa personalizati setarile, veti observa ca sectiunea „Lucrurile pe care le impart”este mai detaliata. Aceasta sectiune include setari individuale pentru informatiile pe care le postati despre dumneavoastra( data de nastere, optiuni religioase si politice si postari facute).

Citește mai departe...

Cum controlez persoanele care au acces la informatiile mele din profil si care pot posta pe peretele meu?

Puteti controla vizibilitatea informatiilor din profil prin intermediul urmatoarelor setari private:

     • Educatia, munca, orasul curent si orasul natal sunt controlate prin intermediul aceleiasi setari, pe care o puteti vizualiza si modifica din sectiunea Conectare pe Facebook a setarilor dumneavoastra de confidentialitate.

     • Interesele, activitatile si celelalte lucruri care imi plac sunt controlate prin intermediul aceleiasi setari, pe care o puteti vizualiza si modifica din sectiunea Conectare pe Facebook a setarilor dumneavoastra de confidentialitate.

     • Setarile informatiilor din categoria „Despre mine” a profilului dumneavoastra(ex. Statulul relational sau Familia)sunt granulare. Ca sa vizualizati sau sa editati aceste setari accesati legatura setari personalizate din sectiunea „Impartire pe Facebook” a setarilor dumneavoastra de confidentialitate.

     • Setarile referitoare la fiecare informatie de contact postata pe profil sunt granulare. Ca sa vizualizati sau sa editati aceste setari, accesati legatura setari personalizate din sectiunea „Impartire pe Facebook” a setarilor dumneavoastra de confidentialitate.

     Exista trei feluri de continuturi care poate fi postat pe peretele dumneavoastra, si puteti controla cine le vizualizeaza accesand legatura setari personalizate de la sectiunea „Impartire pe Facebook” a setarilor dumneavoastra de confidentialitate.

     • Postarile pe care le lasa prietenii. Fotografiile , postarile si celelalte continuturi lasate de prietenii tai pe perete pot fi controlate din setarile „ Wall posts by friends”(postari pe perete facute de prieteni)

     • Postarile create de dumneavoastra. Actualizarle statusurilor, pozele, legaturile si alte continuturi postate de dumneavoastra pe perete sunt controlate din setarea „Default for Posts by You” (Valori implicite pentru postarile dumneavoastra)

     • Activitatea recenta. Acestea este determinata de setarile de confidentialitate alecontinutului in sine. De exemplu, daca cineva ar avea deja acces la anumite fotografii si comentarii, atunci ei ar putea vizualiza activitatea recenta cu privire la comentariile facute de dumneavoastra unei poze. Chiar daca nu puteti inchide urmele activitatilor recente, puteti sa inlaturati o anumita activitate accesand butonul „Inlatura” care apare in dreapta povestii odata ce ati trecut cu mouse-ul prin dreptul ei.

Citește mai departe...

Informatii de contact

Va fi numarul de telefon vizibil la profil daca il folosesc pentru a-mi confirma identitatea ?

     Puteti controla vizibilitatea numarului de telefon utilizand pagina setari de confidentialitate . Aceasta pagina poate fi accesata si din meniul contului, din partea de sus a orcarei pagini Facebook.

Citește mai departe...

Este posibil ca utilizatorii sa-mi caute contul utilizand adresa de e-mail daca restrictionez vizibilitatea acesteia ?

     Chiar daca puteti restrictiona vizibilitatea unei adrese de e-mail din profilul dumneavoastra, nu puteti impiedica utilizatorii sa va gaseasca pe site prin intermediul unei adrese de e-mail asociata contului dumneavoastra. Cu toate astea, va puteti modifica preferintele adresei de e-mail de pe pagina de setari cont , daca vreti sa asociati contului dumneavoastra o alta adresa de e-mail.

Citește mai departe...

Ce inseamna confidentialitatea informatiilor de contact ?

     Functia “informatii de contact“ se refera la cine poate vizualiza informatiile dumneavoastra de contact (adresa de e-mail, telefonul mobil. Etc.). Pentru a accesa si edita setarile informatiilor de contact, accesati sectiunea Personalizare setari de pe pagina setarilor de confidentialitate. Selectati persoanele care pot vizualiza fiecare tip de informatie din meniul corespunzator fiecaruia. Daca alegeti optiunea “Customize”(personalizati) pentru orice tip de informatie, puteti ascunde continutul de anumiti prieteni sau liste de prieteni.

Citește mai departe...

Conexiuni si paginile comunitatilor

Cum pot controla persoanele care pot vedea paginile care-mi plac ?

     Puteţi controla cine poate vedea ceea ce va place, activităţile şi alte conexiuni de la sectiunea "Conectare pe Facebook" a paginii setari de confidentialitate . Dacă permiteti doar prietenilor sa vada paginile din profilul dumneavoastra, atunci nu veti aparea in listele cu cei care aprecieaza paginile pentru cei ce nu va sunt prieteni. Reţineţi că, dacă postati ceva pe pagina sau trimiteti un comentariu la adresa unei postari de pe o pagină, postarea sau comentariul (inclusiv numele dvs.) vor fi vizibile atat in căutare cat si pentru persoanele care vizualizeaza pagina.

Citește mai departe...

Se schimba setarile de confidentialitate odata cu reactualizarea conexiunilor ?

     Modificarile anterioare pe care le-ati facut setarilor legate de familie, relatii sau etichetarilor din poze sau clipuri raman neschimbate. Acestea vor aparea in sectiunea noua Prieteni, Etichete si Conexiuni a paginii Setari de confidentialitate la care se poate ajunge prin meniul din partea de sus a oricarei pagini Facebook. Setarile referitoare la informatiile aflate in sectiunea Setari personale si mesaje, ca de exemplu ziua de nastere, optiuni politice si religioase si persoanele autorizati sa posteze pe perete raman, de asemenea, neschimbate.

Citește mai departe...