Impartire („Sharing”) actualizari status si alte continuturi

Gasirea unui camin nou

      Daca incercati sa gasiti singur un camin pentru animalul dumneavoastra, mai degraba decat sa apelati la un adapost de animale sau la o organizatie de salvare, fiti sigur ca actionati in interesul animalului dumneavoastra. Sa gasiti un nou camin pentru acesta, poate fi un lucru dificil. Un camin bun este acela in care animalul poate trai pentru tot restul vietii, unde i se va acorda atentie, asistenta medicala, mancare adecvata si unde va fi tratat ca un membru al familiei. Daca doriti sa gasiti un camin animalului dumneavoastra urmati pasii urmatori:

     • Faceti-va cunoscuta intentia prin intermediul prietenilor, vecinilor si a cabinetelor veterinare, apoi incercati in ziar, daca nu ati reusit. Sansele sa gasiti un camin bun cresc daca verificati referintele cu cineva cunoscut.

     • Vizitati noul camin sa vedeti mediul in care va trai animalul dumneavoastra de companie. Explicati faptul ca animalul este o parte din familia dumneavoastra si ca vreti sa fiti sigur ca va fi in siguranta si ca se poate adapta la noua locuinta. Verificati cu atentie pe cei interesati sa adopte.

     • Nu va lasati pacaliti. Daca cineva refuza sa va lase sa vizitati casa, nu va lasati animalul in grija lui. Persoanele cunoscuta derept „ bunchers” ( cei care testeaza pe animale) raspund frecvent la anunturi de genul „ gratis -pentru un camin bun”, pozand in persoane care isi doresc un animal de companie pentru familie ,cand de fapt le vand traficantilor de animale. Cei ce se ocupa cu luptele de caini isi procura animalele in urma unor astfel de anunturi. Aceste persoane sunt niste” profesionisti”care isi vor aduce copiii si chiar mamele cand vin sa adopte animalul.

     • Aveti in vedere siguranta dumneavoastra atunci cand va duceti sa intervievati potentialele persoane adoptive sau cand le permiteti accesul in casa.

     • Luati in considerare toate aspectele noului camin: Se va intelege animalul dumneavoastra cu copiii mici? Are familia de gand sa tina cainele afara in lant pe post de caine de paza? Va fi pisica tinuta doar pe post de „ mancator de soarici”? Are familia referinte de la un medic veterinar? Nu fiti timizi in a pune intrebari. Viata animalului dumneavoastra poate depinde de acest lucru.

     • Cereti un act de identitate (de preferat un carnet de conducere). Notati-va datele si cereti noului proprietar sa semneze un contract cu privire la cerintele adoptiei,cu care ambii proprietari sa fie de acord. Ca parte contractuala, cereti noului stapan sa va contacteze daca la un moment dat vrea sa renunte la animal.

      • Castrati animalul inaine sa fie adoptat. Acest lucru va spori sansele sa fie adoptat si va impiedica inmultirea in mod iresponsabil.

      • Daca animalul are o boala cronica sau probleme de comportament, va fi dificil sa-i gasiti un camin adecvat. Un nou proprietar poate sa nu fie capabil ca faca fata acestor probleme, si deasemenea animalul va putea avea probleme in a se adapta la noul sau camin. Decizia de a eutanasia un astfel de animal nu trebuie luata decat dupa ce a fost consultat de un medic veterinar, un specialist in comportament si familia, luand-se in calcul parerea lor despre capacitatea de adaptare a animalului la un alt camin.

      Gasirea unui camin bun pentru animalul dumneavoastra poate fi un proces dificil si de lunga durata.

      Tineti minte: adapostul de animale are angajati specializati in verificarea si consilierea celor care adopta. Sa va lasati animalul in grija unui adapost de animale poate fi solutia cea mai buna atat pentru dumneavoastra cat si pentru animal.

Citește mai departe...

Gasirea unui camin pentru animalul dvs. de companie

       Daca in cele din urma decideti sa nu pastrati animalul de companie, aveti mai multe optiuni. Cea mai buna alegere este adapostul de animale din localitate. Majoritatea adaposturilor au grija ca cei interesati de adoptarea unui animal sa poata oferi un camin bun si o familie iubitoare animalului dvs. de companie.

      Cel mai usor mod de a cauta un adapost pentru animale este online,pe site-ul PetFinder.com. Aici puteti introduce codul postal si obtine o lista a adaposturilor pentru animale, agentii ale controlului animalelor , si alte organizatii care au grija de animale din comunitatea dumneavoastra. Puteti sa consultati si cartea de telefon. Puteti gasi adaposturile de animale sub diferite denumiri asa ca , uitati-va in Pagini Aurii la sectiunea „Adaposturi de animale” „ Societati umanitare” sau „Controlul animalelor” . Agentiile pentru protectia animalelor sunt listate de cele mai multe ori sub departamentul de politie sau cel de sanatate al orasului sau judetului. Puteti de asemenea sa sunati la informatii la numarul 411.

     Pentru cainii de rasa, exista organizatii care se ocupa de salvarea animalelor de rasa. Gruparile care se ocuta de rasele pure sunt de obicei conduse de oameni care au cunostinte temeinice in materie. Gruparile acestea pastreaza animalele pana cand acestea pot fi adoptate. Ca sa contactati o astfel de grupare care e specializata in rasa dumneavoastra de caine , contactati adapostul de animale si accesat PetFinder.com.

      In unele cazuri , aceste organizatii lucreaza doar cu adaposturile de animale si nu accepta animale direct de la stapani. Faceti tot posibilul sa aflati cat mai multe despre organizatie si intotdeauna verificati organizatia inainte sa le incredintati animalul. Verificati starea animalelor pe care acestia le au deja in grija si asigurati-va ca acestia verifica persoanele care vor sa adopte animalele si asigura servicii de asistenta post-adoptiva. Nu va sfiiti sa puneti intrebari.

Citește mai departe...

Postarea despre animalele de companie: Ce pot face daca am un animal de companie pe care nu-l pot pastra?

Colaboram cu „ Human Society of the United States” (Societatea Umana din Statele Unite) cu privire la aceste probleme. Pentru mai multe informatii, vizitati humanesociety.org.

Citește mai departe...

Cine se poate lega la numele meu intr-un text sau intr-o postare? Pot exclude persoanele care vor sa se lege la numele meu?

     Doar prietenii dvs. care au fost confirmati va pot eticheta in postarile lor. Daca ati blocat pe cineva sau l-ati sters din lista de prieteni, aceasta persoana nu va va putea eticheta. Daca ati blocat o persoana si un prieten comun va eticheteaza intr-o postare, persoana pe care ati blocat-o nu va putea vedea profilul prin accesearea numelui dvs.

Citește mai departe...

Ce pot sa etichetez intr-o postare?

     Puteti eticheta urmatoarele lucruri :

• Persoanele care au fost confirmate ca prieteni

• Paginile pe care le urmariti

• Evenimentele la care luati parte

• Grupurile dvs.

• Aplicatiile pe care le-ati folosit

Citește mai departe...

Cum pot sa fac legaturi intre numele persoanelor intr-o postare?

      Puteti etcheta (tag) prieteni si alte lucruri la care sunteti conectat in statusul de pe Facebook si in alte postari. Aceasta caracteristica poate fi utilizata accesand meniul „ Imparte” din partea de sus, a paginii principale Facebook, a profilului dvs. sau a profilurilor prietenilor dvs .

     1. Daca vreti sa creati o eticheta (tag), tastati simbolul „@” in campul de scriere, sau tastati majuscula primei litere a numelui pe care vreti sa-l etichetati.

     2. Imediat dupa simbolul „@” sau majuscula, continuati sa scrieti numele pe care vreti sa-l etichetati. Va aparea un meniu cu toate intrarile disponibile care corespund. Puteti eticheta prieteni, pagini, grupuri, evenimente si aplicatii.

     3. Selectati numele pe care vreti sa-l etichetati. Acesta va aparea sub forma unei legaturi in postarea dvs. Puteti eticheta mai multe nume in aceeasi postare.

     Prin intermediul legaturii ,utilizatorii pot vedea postarea dvs., si accesa profilul, pagina, grupul sau evenimentul pe care l-ati etichetat, doar daca setarile de confidentialitate existente permit acest lucru.

     Etichetarea va permite sa mentionati inr-un mod activ prietenii si lucrurile cu care sunteti conectat pe Facebook. De asemenea, va permite sa directionati postarea anumitor persoane, mentinand deschisa conversatia. Prietenii dvs. vor fi instiintati prin notificari si comentarii pe Perete, in momentul in care au fost etichetati sau cineva a comentat postarile in care au fost etichetati.

Citește mai departe...

Cum imi pot sincroniza contul de Twitter cu pagina de Facebook, astfel incat postarile mele de pe Facebook sa apara automat pe Twitter?

      Legati conturile de Facebook si Twitter aici. Ca administrator de pagina, veti putea imparti actualizarile status-ului , legaturi, poze, notite si evenimente cu prietenii de pe Twitter, direct de pe Facebook. Puteti alege informatiile pe care vreti sa le impartiti cu prietenii, atat de pe pagina Twitter cat si de pe Facebook.

Citește mai departe...

Cum fac public statusul sau alte continuturi pe Facebook?

      Exista mai multe feluri in care puteti face public continutul pe Facebook, in functie de persoanele cu care doriti sa impartiti aceste informatii:

      • Impartirea informatiilor cu publicul larg : Folositi meniul „Imparte” care se afla in partea de sus a paginii dumneavoastra de profil. De acolo, va puteti actualiza statusul si face publice poze, clipuri, legaturi (link-uri), si alte aplicatii. Informatiile pe care le faceti publice vor aparea ca postari in profilul dvs., si pot aparea in fluxurile de date(News Feeds). Pentru a controla daca anumite persoane au acces la fluxurile dumneavoastra de date, puteti schimba setarile de confidentialitate pentru fiecare continut postat.

      • Impartirea informatiilor cu un grup mic de prieteni : Folositi caracteristica „Grupuri”pentru a imparti informatii cu un un anumit grup de persoane, precum membrii familiei, echipa de fotbal sau clubul dumneavoastra de carte.

      • Impartirea informatieiilor cu o persoana: Puteti folosi meniul „Imparte” din partea de sus a paginii profilului unui prieten, pentru a scrie pe Peretele (Wall) lui sau pentru a face publice continuturi . Prietenii prietenului dvs. vor putea vedea ceea ce postati. Daca doriti ca informatiile sa poata fi accesate doar de o singura persoana, puteti trimite un mesaj privat persoanei respective.

Citește mai departe...

 

Optiuni de confidentialitate pentru continuturile pe care le impartiti cu ceilalti

Cum controlez ce pot prietenii mei sa vada in fluxurile de date (News Feeds)?

     Informatiile pe care prietenii dvs. le pot vedea in fluxurile de date depind de doua lucruri:

     1. Setarile pentru fiecare postare pe care o faceti publica. Pentru a controla daca anumiti prieteni au optiunea de a vizualiza sau nu fluxurile dvs. de date, puteti schimba setarile pentru fiecare continut postat .

     2. Preferintele prietenilor tai cu privire la fluxul de date. Prietenii tai pot cere sa vizualizeze sau sa ascunda mai multe dintre continuturile pe care le impartiti.

Citește mai departe...

Mai pot schimba setarile de confidentialitate pentru continuturile facute publice?

     Puteti schimba setarile de confidentialitate in orice moment pentru toate continuturile care pot fi editate ( ex. Albume foto, clipuri sau notite), prin modificarea continutului si apoi schimbarea setarilor de confidentialitate.

     Pentru continuturile care nu pot fi editate ( ex. actualizari ale statusurilor sau legaturi), nu mai puteti schimba setarile de confidentialitate dupa ce ati apasat „ Imparte” . Puteti , insa , sa stergeti continutul de pe Perete- pozitionati mouse-ul deasupra informatiei si apoi apasati butonul „X”. Puteti apoi sa publicati acelasi continut, optand mai intai pentru setarile de confidentialitate dorite. Retineti ca atunci cand stergeti o postare nu impiedicati generarea unui flux de date.

     Retineti ca pasii facuti retroactiv pentru a schimba sau indeparta un continut, nu vor impiedica eventualele distribuiri care pot rezulta de pe urma setarilor de confidentialitate selectate anterior, care permit accesul celorlalti la vizualizarea si la distribuirea continutului.

Citește mai departe...

Cum va fi posibila gasirea postarilor pe care le-am impartit cu toata lumea?

     Cand publicati sau impartiti informatiile cu „Toata lumea”, acestea pot fi vizualizate de orice persoana conectata la internet. Utilizatorii va pot gasi continuturile prin intermediul legaturilor publice, sau a postarilor publice facute de catre prietenii lor. Cand impartiti informatii cu toata lumea trebuie sa fiti de acord ca acestea sa fie vizibile tuturor.

Citește mai departe...

Ce inseamna setarea de confidentialitate „Toata lumea”?

     Cand impartiti informatii cu „Toata lumea” , toate persoanele de pe internet pot vedea informatia aceasta. Informatiile sunt accesibile si persoanelor care nu va sunt prieteni pe Facebook si celor care nu sunt in retelele dumneavoastra de serviciu sau scoala. Ar trebui sa folositi aceasta setare cand vreti sa publicati informatii pe care doriti sa le vada toata lumea.

     Tineti minte ca daca o persoana poate vedea un continut facut public prin intermediul optiunii „Toata lumea” , asta nu inseamna ca va poate vedea profilul in intregime. Informatiile care pot fi vazute prin accesarea profilului sunt determinate de setarile de confidentialitate pentru care ati optat.

Citește mai departe...

Ce inseamna „personalizarea”setarilor de confidentialitate?

     Personalizarea setarilor de confidentialitate va ofera posibilitatea de a alege persoanele care pot sau nu sa vada continuturile pe care le impartiti cu prietenii. Cand alegeti „Personalizare” (Customize) , va aparea o casuta . De la aceasta casuta puteti alege sa impartiti sau nu informatii cu anumite retele , prieteni si liste de prieteni.

Citește mai departe...

Cum schimb setarile implicite pentru actualizarile statusului si alte postari pe care le public?

     Puteti controla setarile implicite pentru postarile pe care le impartiti cu prietenii de pe pagina Setari de confidentialitate.

     Selectati unul dintre cele patru grupari globale confidentiale (Toata lumea, Recomandat,Prietenii prietenilor sau Doar prieteni )de la sectiunea „ Imparte pe Facebook” . Daca doriti personalizati aceste setari si mai mult, apasati „Personalizare setari” (Customize settings) si schimbati setarile pentru „Postarile tale”(Posts by You).

Citește mai departe...

Cum pot controla cine imi vede statusul si postarile ?

      Puteti opta intotdeauna pentru modificarea setarilor de confidentialitate pentru fiecare postare in parte, inaintesa o impartiti cu ceilalti. De exemplu, daca vreti sa impartiti actualizarea statusului pentru a le reaminti prietenilor sa confirme participarea la petrecerea surpriza a lui Susan,o puteti exclude de Susan de la vizualizarea acestei postari. Pentru a schimba setarile de confidentialitate ale unei postari, selectati o setare sau „Personalizeaza”(Customize) din meniul afisat, inainte de a apasa „ Imparte” pentru a publica informatia.

      Puteti controla setarea implicita pentru postari de pe pagina Setari de confidentialitate.

      Selectati unul dintre grupurile generale confidentiale: Toata lumea (Everyone), Recomandat (Recommended ), Prietenii prietenilor (Friends of friends) sau Doar prieteni (Friends Only) de la sectiunea „ Imparte pe Facebook”. Daca doriti sa personalizati aceste setari si mai mult, apasati „Personalizare setari” (Customize settings) si schimbati setarile pentru „Postarile mele” (Posts by Me).

Citește mai departe...