Paginile comunitatilor

Ce se intampla daca nu exista un articol Wikipedia pentru subiectul unei pagini?

      Paginile comunitatilor sunt menite sa fie cea mai buna colectie de subiecte care va starnesc interesul. Cand este posibil, ele pun la dispozitie continuturile articolelor Wikipedia legate de subiectul principal al paginii, pe care Facebook l-a licentiat prin intermediul licentei comune.

      Daca nu gasim articolul potrivit pe Wikipedia, putem cere ajutor membrilor comunitatii. Puteti gasi mesaje pe paginile comunitatilor respective, care sa va indemne sa contribuiti la dezvoltarea acestor pagini cu informatii sau prin sugerarea unui articol Wikipedia relevant, facandu-le astfel mai interesante si mai utile.

Citește mai departe...

Ce sunt „Articolele similare” de pe pagina unei comuniti?

      Sectiunea „Articole similare” afiseaza un sir de postari publice in care utilizatorii Facebook au mentionat subiectul paginii comunitatii respective. De exemplu, daca accesati fila postarilor recente a paginii comunitatii gastronomice (Cooking), veti vedea postarile recente care contin cuvantul „gastronomie”.

      • Articole asemanatoare ale prietenilor: daca prietenii dvs. au mentionat subiectul paginii unei comunitati, atunci postarile lor vor aparea mai intai sub forma unei liste, cu conditia ca setarile de confidentialitate sa va permita sa vedeti postarile.

      • Articole similare globale: toate postarile care raman in lista sunt globale , ceea ce inseamna ca au aparut in urma cautarii pe Facebook a termenilor care coincid cu subiectul paginii unei anumite comunitati. Retineti faptul ca puteti vedea postarile altor persoane doar daca aveti deja acces la ele (ex. Postarile setate pentru Toata lumea).

Citește mai departe...

Cum apar paginile afisate?

      Cand apreciati o pagina, aceasta apare in profil in functie de categorie(ex. Pagina unei formatii va aparea in campul „Arte si Divertisment”). Apasand „Editare Profil” si un subtitlu din meniul din stanga, puteti personaliza ordinea in care paginile apar in profilul dumneavoastra. Puteti chiar sa mutati unele pagini sub legatura „Afiseaza ma multe” astfel incat sa va puteti conecta la ele fara sa le afisati la vedere. Trageti si plasati (drag and drop) paginile in Top 5 al preferintelor dumneavoastra.

      Unele pagini nu au fost inca clasificate. La momentul actual nu exista posibilitatea de a edita sau controla afisarea acestor pagini, dar acestea vor dispune de aceleasi optiuni ca si paginile clasificate, de indata ce vom adauga mai multe categorii. Pentru a sterge o astfel de pagina, trebuie doar sa o accesati si sa apasati „Nu apreciez”.

Citește mai departe...

Pot sa editez continutul de pe pagina unei comunitati?

      Nu. Paginile comunitatilor afiseaza atat articole de pe Wikipedia legate de subiectele pe care le reprezinta, cand informatiile acestea sunt disponibile, cat si postarile in timp real ale utilizatorilor Facebook. In acest moment, nu aveti posibilitatea de a adauga poze sau de a edita informatii pe astfel de pagini.

Citește mai departe...

Cum pot face diferenta dintre paginile unor comunitati si alte continuturi publice, ca de exemplu pagini oficiale si grupuri?

      Paginile comunitatilor sunt construite in jurul unor subiecte, cauze sau experiente. Multe dintre aceste pagini afiseaza atat articolele de pe Wikipedia legate de subiectele pe care le reprezinta, cat si postarile in timp real ale utilizatorilor Facebook.

      Paginile oficiale sunt administrate de reprezentantii autorizati ai unor afaceri, brand-uri, celebritati sau organizatii, si creaza si afiseaza continuturi legate de entitatile pe care le reprezinta.

      Grupurile va permit sa discutati direct despre anumite subiecte cu alti utilizatori Facebook. Oricine poate crea si administra un grup.

Citește mai departe...

Cum editez activitatile si interesele din profil ?

      In profilul dvs. puteti adauga sau sterge activitati sau interese si eticheta prieteni in activitati.

      Pentru a adauga activitati si interese:

1. Apasati butonul „ Editare Profil” din coltul din dreapta sus al profilului dumneavoastra.

2. Selectati „Activitati si Interese” din meniul din stanga.

3. Tastati numele activitatii dumneavoastra preferate (de exemplu mersul pe munte sau cititul) in campul „Activitati”, sau a intereselor preferate (de exemplu arhitectura sau istorie) in campul „Interese”. Daca exista deja pagini pentru activitatile sau interesele pe care le-ati adaugat , atunci profilul dumneavoastra se va conecta la aceste pagini. Cu toate astea nu veti fi listat impreuna cu cei care apreciaza pagina respectiva decat daca apasati butonul „Apreciez” . Daca vreti sa adaugati interese sau activitati pentu care nu exista astfel de pagini, veti fi indemnat sa creati o pagina a comunitatii respective.

      Pentru a eticheta prieteni in activitati: Pentru a eticheta prieteni in activitatile pe care le faceti impreuna, apasati butonul„Editare” din dreapta activitatii si tastati numele prietenilor in campul „Cu”.

      Pentru a sterge activitati : Apasati „X-ul” din dreapta activitatii.

      Pentru a sterge interese : Apasati pe imaginea intereselor pe care vreti sa le stergeti si apoi butonul „Indeparteaza” din dreapta casutei, sau apasati tasta „Sterge”(Delete) a tastaturii dumneavoastra.

Citește mai departe...

Ce sunt paginile comunitatilor? De ce as vrea sa-mi conectez profilul la o astfel de pagina?

      Paginile comunitatilor – paginile care se conecteaza la campurile pe care le completati in profil-contin subiecte generale si tot felul de informatii neoficiale dar interesante. Pentru a va conecta la aceste pagini apasati butonul “Apreciez”(Like). Aceste pagini nu au un singur autor si nu genereaza fluxuri de date (News Feed stories). Beneficiile adaugarii paginilor comunitatilor la profilul dvs. :

      • Va permit sa accesati comentariile pe care le fac ceilalti cu privire la lucrurile care conteaza pentru dvs. –fie ca e vorba de gatit , o miscare politica sau chiar animalele de companie.

      • Le permite prietenilor dumneavoastra sa va cunoasca mai bine prin simpla accesare a intereselor dvs.

      • Unele pagini afiseaza continuturi de pe Wikipedia, pentru a va ajuta sa aprofundati subiectele care va intereseaza.

      • Va transforma profilul intr-o adevarata harta a subiectelor care va interseaza, in locul unei liste statice de interese.

Citește mai departe...

Confidentialitate pentru conexiuni

Vor putea persoanele care viziteaza pagina comunitatii politice la care e conectat profilul meu sa-mi vada numele?

      Nu. Daca exsista o pagina a comunitatii politice care corespunde opiniei dvs. politice pe care ati completat-o in profil, atunci profilul dvs. se va conecta la pagina respectiva- dar nu veti fi listat printre persoanele care apreciaza pagina decat daca apasati butonul „Apreciez” de pe pagina respectiva.

      Retineti faptul ca, puteti controla persoanele care pot vedea opiniile politice din profilul dvs., de la sectiunea „Impartire pe Facebook” de pe pagina Setari de confidentialitate .

Citește mai departe...

S-au modificat in vreun fel setarile de confidentialitate pentru opiniile mele politice?

     Nu. Paginile pentru comunitatiile politice sunt create de curand, asa ca, daca ati completat acest domeniu din profil, intrarea dvs. se va conecta la pagina potrivita. Nu va vaceti griji : nu veti fi listat in mod public alaturi de persoanele care apreciaza aceste pagini decat daca apasati butonul „Apreciez” de pe pagina respectiva. Puteti sa verificati persoanele care vad opiniile dvs. politice la sectiunea „Impartire pe Facebook” de pe pagina Setari de confidentialitate.

Citește mai departe...

Vor putea persoanele care viziteaza pagina comunitatii religioase la care e conectat profilul meu sa-mi vada numele?

      Nu. Daca exsista o pagina a comunitatii religioase care corecpunde opiniei religioase pe care ati completat-o in profil, atunci profilul dvs. se va conecta la pagina respectiva- dar nu veti fi listat impreuna cu cei care apreciaza pagina respectiva decat daca apasati butonul „Apreciez” de pe pagina respectiva.

      Retineti faptul ca, puteti controla persoanele care pot vedea opiniile religioase din profilul dvs., de la sectiunea „Impartire pe Facebook” de pe pagina Setari de confidentialitate .

Citește mai departe...

S-au modificat in vreun fel setarile de confidentialitate pentru opiniile mele religioase?

     Nu. Paginile pentru comunitatile religioase sunt create de curand, asa ca, daca ati completat acest domeniu din profil, intrarea dvs. se va conecta la pagina potrivita. Nu va faceti griji : nu veti fi listat impreuna cu cei care apreciaza pagina respectiva decat daca apasati butonul „Apreciez” . Puteti sa verificati persoanele care vad opiniile dvs. religioase la sectiunea „Impartire pe Facebook” de pe pagina Setari de confidentialitate.

Citește mai departe...

Cum pot controla persoanele care pot vedea paginile apreciate?

      Puteţi controla persoanele care pot vedea paginile apreciate, activitatile şi alte conexiuni, de la sectiunea "Conectare pe Facebook" a paginii Setari de confidentialitate . Daca permiteti doar prietenilor sa vada paginile din profilul dumneavoastra, atunci cei care nu sunt in lista dvs. de prieteni nu vor vedea numele dvs. in listele in care apar persoanele care aprecieaza paginile respective. Retineti faptul ca, daca postati ceva pe pagina sau trimiteti un comentariu la adresa unei postari de pe o pagina, postarea sau comentariul (inclusiv numele dvs.) vor aparea in cautare si vor fi vizibile pentru persoanele care vizualizeaza pagina respectiva.

Citește mai departe...

Conectarea la anumite pagini a intereselor din profil.

De ce sunt opiniile mele politice conectate la o pagina?

      Opiniile politice, ca si alte astfel de campuri se conecteaza la paginile anumitor comunitati. Daca credeti ca acest camp a fost clasificat gresit sau daca vreti sa-l editati, duceti-va la sectiunea „Despre mine” si apasati „Editare” in coltul din dreapta sus.

Citește mai departe...

De ce sunt opiniile mele religioase conectate la o pagina?

      Opiniile religioase, ca si alte astfel de campuri se conecteaza la paginile anumitor comunitati. Daca credeti ca acest camp a fost clasificat gresit, sau daca vreti sa-l editati, duceti-va la sectiunea „Despre mine” si apasati „Editare” in coltul din dreapta sus.

Citește mai departe...

Unde sunt grupurile mele?

      Listele de grupuri din care faceti parte se gasesc in partea stanga a paginii principale. Apasati „Afiseaza mai multe” ca sa extindeti lista.

Citește mai departe...

M-am conectat la cateva pagini noi dar, unele lucruri care existau inainte pe profil au disparut.

      Conectarea la pagini este acum modul principal prin care va puteti exprima in profil. Vrem sa ne asiguram ca paginile pe care vi le sugeram sunt suficient de cunoscute si nu contin informatii prea personale. Din aceste motive nu va sugeram pagini la care nu exista conexiuni. Daca ati completat in profil texte cu continut specific , acestea pot disparea deoarece astfel de sectiuni sunt menite sa fie pagini. Cu toate acestea, puteti adauga pagini, oricat de unice ar fi, prin editarea profilului dumneavoastra. De asemenea, puteti in orice moment sa vedeti conexiunile care v-au fost sugerate apasand aici.

Citește mai departe...

Nu m-am conectat la nicio pagina. Ce s-a intamplat cu unele informatii din profil si cum pot gasi din nou paginile sugerate?

      Conectarea la pagini reprezinta modul principal prin care va puteti exprima in profilul dumneavoastra. Daca nu v-ati conectat la niciuna dintre paginile sugerate, sectiunile din profilul dvs. care corespund acestora vor fi goale. Chiar daca nu alegeti sa va conectati la aceste pagini in momentul in care v-au fost sugerate, puteti sa va conectati in orice moment , accesand fila „Informatii” din profilul dvs. si puteti deasemenea sa adaugati si alte conexiuni prin aprecierea paginilor si/sau editarea profilului dumneavoastra. Daca doriti sa vedeti conexiunile care v-au fost sugerate in timpul procesului de conectare, apasati aici.

Citește mai departe...

Pot sa-mi conectez profilul doar la unele dintre paginile care mi-au fost recomandate?

      Conectarea profilului la pagini este optionala. Acesta este modul principal prin care va puteti exprima in profilul dumneavoastra. In orice moment va puteti edita profilul si alege sa stergeti anumite pagini sugerate la care nu doriti sa va conectati. Puteti sa varificati conexiunile care v-au fost sugerate in timpul procesului de conectare, aici. Daca nu doriti sa va conectati la nicio pagina, sectiunile respective din profilul dvs. vor fi goale.

Citește mai departe...

Unele pagini au fost clasificate incorect. Cum le modific?

      Daca paginile au fost clasificare gresit in profilul dvs.(ex. o carte a fost clasificata la Filme) puteti corecta gresala editand sectiunea corespunzatoare din profil.

Citește mai departe...

Cum ati ales paginile pe care mi le sugerati?

      Sugerarea anumitor pagini-unele oficiale precum Facebook, si altele ale unor comunitati, ca de exemplu Gastronomie- se bazeaza pe informatiile pe care le completati in profilul dumneavoastra. Am creat pagini a peste 6 milioane de comunitati, dar daca nu exista nicio pagina care sa corespunda informatiilor dvs., aceasta va fi creata.

Citește mai departe...

In ce mod afecteaza continutul din profil conectarea intereselor mele la paginile unor comunitati?

      Odata cu introducerea paginilor unor comunitati, conectarea la o pagina devine principalul mod prin care va puteti exprima in profilul dumneavoastra. Daca ati completat campurile Oras actual, Oras natal, Educatie, Munca si Interese, veti avea ocazia sa va conectati la pagini care corespund informatiilor completate de dumneavoastra. Nu vor fi facute conexiuni noi in numele dumneavoastra, iar campurile din profil pe care nu vreti sa le conectati la anumite pagini, vor ramane goale. Aveti posibilitatea de a adauga mai multe informatii in profil in orice moment, accesand butonul „Editare Profil” de sub poza dvs. de profil sau prin Aprecierea paginilor care va intereseaza.

Citește mai departe...

Aprecierea unei pagini

Pot aprecia un flux de date legat de paginile apreciate de prietenii mei?

      Nu. Cand vedeti urma a unui flux de date legat de paginile apreciate de prieteni, sub urma respectiva nu vor exista legaturi pentru feedback. Cu toate acestea, daca treceti mouse-ul prin dreptul numelui paginii respective, veti vedea o mica previzualizare a paginii si numarul celorlaltor persoane care au apreciat pagina. Puteti aprecia pagina respectiva pentru a o adauga la profil, sau puteti accesa pagina insasi.

Citește mai departe...

De ce optiunea „Deveniti Fan” s-a transpormat in „Apreciez”?

      Pentru imbunatatirea experientelor dvs., si pentru promovarea consecventei pe site, am schimbat denumirea paginilor din „Fan” in „Apreciez”. Suntem de parere ca aceasta schimbare va ofera o modalitate standard, mai simpla, de a fi conectat cu persoane, lucruri si subiecte de care sunteti interesati.

Citește mai departe...

Care e diferenta dintre a aparecia un continut postat de un prieten si a aprecia o pagina ?

      Aprecierea unei pagini inseamna conectarera la acea pagina. Cand va conectati la o pagina, aceasta va aparea in profilul dvs., iar dvs., veti aparea in lista persoanelor care apreciaza pagina respectiva. Pagina va poate posta comentarii in fluxurile dvs. de date. Cand insa apreciati un cotinut postat de prieteni, nu faceti decat sa va anuntati prietenii ca apreciati continutul, fara a lasa un comentariu.

Citește mai departe...

Ce inseamna sa „Apreciezi” o pagina sau un continut pe Facebook?

      Cand apasati „Apreciez” pe o pagina, o reclama sau un continut care nu apartine retelei Facebook, faceti o conexiune. Aceasta conexiune va fi afisata pe profilul si pe Peretele dvs., iar prietenii dvs. pot primi fluxuri de date legate de ea. Puteti fi afisat langa continutul apreciat pe pagina la care v-ati conectat, in reclamele paginei respective sau in plugin-urile sociale. Pagina va poate posta continuturi in fluxurile de date sau trimite mesaje. Puteti de asemenea imparti aceste conexiuni cu aplicatiile din platforma Facebook. Puteti controla conexiunile dvs. in orice moment.

      Puteti sa deselectati continuturile pe pace le-ati apreciat aproape instantaneu, sa controlati conexiunile din profilul dvs. si sa restrictionati numarul de persoane cu care impartiti conexiunile, din meniul Setari de confidentialitate.

Citește mai departe...

Ofera Feedback

As dori sa trimit un feedback .

Pentru a trimite feedback, apasati aici.

Citește mai departe...

As dori sa raportez o eroare de sistem a acestei actualizari.

Pentru a raporta o eroare de sistem , apasati aici.

Citește mai departe...