Ce pot face daca mi-a fost furata identitatea?

      Daca cineva a creat un cont pentru a va imita sau pentru a va fura identitatea, va rugam sa accesati profilul impostorului si sa apasati „ Raporteaza persoana” in coloana din stanga. Selectati casuta „Raporteaza persoana” alegeti drept motiv „cont fals” si clasati sesizarea ca „Furt identitate”. Adaugati o adresa de internet valida care corespunda profilului real, astfel incat sa putem verifica informatiile.

Citește mai departe...

Pot sesiza incalcarea drepturilor proprietatii intelectulale a altei persoane?

      Daca nu sunteti proprietarul IP-ului( sau reprezentantul legal al proprietarului) nu puteti face o astfel de sesizare. Daca suspectati ca anumite continuturi de pe site-ul Facebook incalca drepturile unei alte persoane , ar trebui sa va adresati direct posesorului IP-ului respectiv.

Citește mai departe...

Care este adresa de contact a agentului DMCA?

     Va rugam sa retineti faptul ca modalitatea cea mai rapida de a trimite o sesizare DCMA cu privire la incalcarea drepturilor de autor este prin intermediul formularul Facebook automat DMCA. Daca totusi doriti sa contactati agentul Facebook prin metode traditionale (mai lente), adresa de contact este: Facebook, Inc.

Attn: Facebook Designated Agent

1601 S. California Avenue

Palo Alto, California 94304

650.543.4800 (phone)

650.560.6293 (fax)

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Citește mai departe...

Ce ar trebui sa fac daca o aplicatie imi incalca drepturile?

      Aplicatiile create de terti si disponibile comunitatii Facebook nu sunt create de Facebook si nu apartin serverelor Facebook. Prin urmare, nu avem capacitatea de a controla astfel de aplicatii sau de a elimina continuturile care va incalca drepturile. Daca credeti ca o aplicatie a unui tert va incalca drepturile, va incurajam sa contactati direct persoana carea ii apartine aplicatia respectiva. Puteti contacta partea terta prin intermediul sectiunii "Despre"a paginii sale. In cazul in care acest lucru nu functioneaza, adaugati aplicatia, apasati butonul „Ajutor” si apoi accesati numele aplicatiei. De acolo veti putea trimite un mesaj direct persoanei care creat aplicatia.

      Dupa ce ati contactat persoana in cauza, va rugam sa ne contactati daca problema persista. Desi nu controlam aplicatiile tertilor, vom incerca sa va ajutam atunci cand persoana respectiva nu respecta obligatiile legale referitoare la problemele de continut.

Citește mai departe...

Ce se intampla dupa ce trimit sesizarea?

     Vom face tot posibilul sa analizam sesizarea dvs. intr-un timp cat mai scurt. Atata timp cat totul este in regula, vom inlatura sau dezactiva accesul continutului. Vom notifica si utilizatorul, si daca este necesar, ii vom pune la dispozitie sesizarea dumneavoastra. Vom stopa incalcarile repetate atunci cand este cazul.

Citește mai departe...

Cum sa sesizati incalcarea altor drepturi intelectuale

     Daca vreti sa sesizati incalcarea altor proprietati intelectuale( adica nu drepturi de autor) de care un membru Facebook, tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul Facebook automat de incalcare a IP-ului.

Citește mai departe...

Cum sa sesizati incalcarea dreptului de autor

      Pentru a sesiza incalcarea drepturilor de autor de catre un utilizator Facebook, trebuie doar sa completati formularul Facebook automat DMCA. Acest formular este calea cea mai rapida prin care puteti sesiza incalcarea drepturilor de autor. Desi vom analiza sesizarile facute in toate limbile, sesizarea va fi analizata mult mai repede daca completati formularul in limba engleza.

      Daca vreti, puteti trimite o notificare DMCA agentului Facebook desemnat( informatiile de mai jos).

Citește mai departe...

Cum sa sesizati incalcarea proprietatii intelectuale

      Facebook se angajeaza sa protejeze proprietatea intelectuala a tertilor. Pe aceasta pagina, detinatorii de drepturi vor gasi informatii cu privire la modul in care pot seziza incalcarea drepturilor de autor si a altor proprietati intelectuale de catre utilizatorii care posteaza continuturi pe site-ul Facebook, si raspunsuri la unele intrebari frecvente cu privire la politica noastra. Daca sunteti ingrijorat cu privire la indepartarea continuturilor dvs., puteti depune o contra-notificare. Puteti face acest lucru prin intermediul notificarii primite pe e-mail sau prin avertizarea din partea de sus a paginii dvs. principale.

      Daca sunteti ingrijorat cu privire la siguranta contului dvs., va rugam sa vizitati pagina Facebook de asistenta cuprivere la siguranta .

Citește mai departe...

Cum pot cere indepartarea unei pagini neautorizate a unei persoane publice , brand sau afacere?

Daca vreti sa sesizati faptul ca o pagina va incalca drepturile, va rugam sa revedeti informatiile aici.

Citește mai departe...

Sunt reprezentantul autorizat al unei persoane publice, brand, sau afaceri si/sau am dreptul la un nume marca inregistrata. Cred ca numele de utilizator al altei persoane imi incalca drepturile. Ce pot face?

      Daca vreti sa sesizati faptul ca numele unui utilizator va incalca drepturile, va rugam sa completati formularul de incalcare a IP-ului numelui de utilizator . Pentru sesizari cu privire la incalcarea porprietatii intelectuale, inclusiv numele paginilor, va rugam sa apasati aici.

Citește mai departe...

Pot avea mai mult de un nume de utilizator pentru o pagina Facebook?

      Nu. O pagina Facebook poate beneficia de un singur nume de utilizator.

Citește mai departe...

Am selectat din greseala un nume de utilizator gresit/ scris gresit pentru pagina Facebok. Pot sa-l modific?

      Nu. Dupa de ati ales numele de utilizator si l-ati confirmat, editarea sau transferul catre un alt cont Facebook nu este posibil. Mai mult, in momentul in care un cont este indepartat de pe site, din motive de securitate, numele de utilizator nu va deveni disponibil pentru ceilalti utilizatori.

Citește mai departe...

Nume precum „flori” sau „pizza” pot fi disponibile ca nume de utilizator de pagini Facebook? Ma pot inscrie pe o lista de asteptare?

      La momentul actual, cuvintele generice nu pot fi nume de utilizator. Facebook ii incurajeaza pe toti utilizatorii si administratorii de pagini sa creeze nume de utilizator care sa se potriveasca in deaproape cu adevarata lor identitate, sau cu numele afacerii reprezentate.

Citește mai departe...

Cum creez un nume de utilizator pentru paginile Facebook?

      Numele de utilizator au fost create pentru a-i ajuta pe utilizatorii Facebook sa-si identifice profilul si sa imparta continuturi cu ceilalti. Persoanele publice, afacerile si brandurile care au pagini Facebook ar trebui sa aibe nume de utilizator clare si usor de retinut. Facebook va incurajeaza sa luati in considerare urmatoarele lucruri cand creati un nume de utilizator pentru o pagina:

• Creati un nume de utilizator cat mai apropiat de numele persoanei publice sau a afacerii dvs. (ex. AshtonKutcher, PizzaHut).

• Daca detineti drepturile de autor pentru un anumut nume de utilizator, insusiti-vi-l astfel incat sa nu poata fi folosit de alte persoane.

• Numele de utilizator poate contine doar caractere alfanumerice (A-Z, 0-9) sau punct „.”

• Alegeti un nume care sa va multumeasca pe termen lung. Numele de utilizator nu sunt transferabile. Numele de utilizator trebuie sa adere la Declaratia de Drepturi si Responsabilitati Facebook

Citește mai departe...

Am incercat sa obtin un nume de utilizator pentru pagina mea, dar aceasta nu este considerata eligibila. Care sunt cerintele?

      Toate paginile care au mai mult de 25 de fani sunt eligibile pentru obtinerea unui nume de utilizator.

Citește mai departe...

Cum pot securiza numele de utilizator pentru paginile mele?

      Daca sunteti administrator de pagina Facebook, veti putea alege numele de utilizator de pe adresa http://www.facebook.com/username  in acelasi mod in care va selectati numele de utilizator pentru profil. Veti putea alege numele de utilizator pentru fiecare pagina eligibila administrata de dvs., dintr-o interfata.

Citește mai departe...

De ce sa-mi inregistrez un nume de utilizator pentru pagina Facebook?

     Numele de utilizator permit entitatilor publice sa promoveze, cu mai multa usurinta, prezentei dvs. pe Facebook, prin intermediul unei adrese de internet scuta. Acest nume de utilizator poate fi folosit in comunicarea de marketing, pe site-ul companiei si in cartile dvs. de vizita.

     De examplu, http://www.facebook.com/fbsitegovernance  este modul in care numele de utilizator„fbsitegovernance”apare in adresa de internet.

Citește mai departe...