Lucruri de baza

Sunt numele de utilizator accesibile prin intermediul platformei API(Application Programming Interface)?

      Da- din moment ce numele de utilizator inlocuieste identificatorul utilizatorului in adresa de internet a profilului, acesta este disponibil si prin intermediul platformei API, daca interactionati cu o aplicatie.

Citește mai departe...

Cine-mi poate vedea numele de utilizator?

      Din moment ce numele de utilizator este disponibil in adresa site-ului, oricine poate accesa profilul dvs. poate vedea numele de utilizator.

Citește mai departe...

Vor fi numele de utilizator al adreselor siteurilor disponibile in mai multe limbi?

      Nu momentan. Numele de utilizator poate contine doar anumite caractere alfanumerice (A-Z, 0-9) sau punct „.”. Incercam sa punem la dispozitie caractere din alte limbi.

Citește mai departe...

Cine este eligibil?

      Toti utilizatorii Facebook pot avea un nume de utilizator. Verificarea ar putea necesita un numar de mobil valid. Pentru mai multe informatii referitoare la verificarea contului de pe telefonul mobil, va rugam vizitati sectiunea Mobil .

Citește mai departe...

Ce este numele de utilizator Facebook?

      Va puteti personaliza adresa Facebook prin alegerea unui nume de utilizator unic. Acesta va fi vizibil in casuta de adresa a motorului de cautare dupa http://www.facebook.com/, cand va vizualizati profilul sau pagina.

      De exemplu, pentru numele de utilizator "fbsitegovernance", adresa deinternet va fi http://www.facebook.com/fbsitegovernance .

Citește mai departe...

Selectarea unui nume de utilizator

Facebook poate retrage un nume de utilizator deja inregistrat?

      Facebook isi rezerva dreptul de a indeparta sau /si retage orice nume de utilizator in orice moment din orice motiv.

Citește mai departe...

Pot avea un nume de utilizator pentru un group sau un eveniment?

      Numele de utilizator sunt disponibile numai pentru profiluri si pagini. Nu este posibila inregistrarea unui nume de utilizator pentru un grup sau un eveniment .

Citește mai departe...

Cate nume de utilizator poate avea o persoana?

      Utilizatorii au dreptul la un singur nume pentru profilul personal. Administratorii paginilor Facebook pot detine un singur nume de utilizator pentru fiecare pagina.

Citește mai departe...

Punctul „.” face numele de utilizator unic?

     Nu. Punctul („.”) nu conteaza ca fiind parte din numele de utilizator, astfel incat johnsmith55, john.smith55, john.smith.55 etc. reprezinta unul si acelasi nume de utilizator.

Citește mai departe...

De ce anunite nume de utilizator sunt restrictionate?

      Suntem de parere ca exista multe optiuni de alegere a unui nume de utilizator care sa va reprezinte identitatea. De asemenea, am dorit sa ne ajutam utilizatorii sa evite eventualele dispute legate de numele de utilizator protejate conform drepturilor proprietatii intelectuale. In acest sens, am incurajat persoanele cu drepturi de autor sa ne contacteze daca vor sa-si rezerve/protejeze anumite nume.

Citește mai departe...

Numele de utilizator ales nu este disponibil.

      Nu va puteti alege un anumit nume de utilizator din diverse motive. Numele de utilizator nu pot contine decat caractere alfanumerice (A-Z, 0-9) si punct („.”), de exemplu –john.smith55. Este important sa retineti ca punctul („.”) nu conteaza ca parte a numelui de utilizator, astfel incat johnsmith55, john.smith55, john.smith.55 etc. este unul si acelasi nume de utilizator. Numele de utilizator trebuie sa aiba cel putin 5 caractere. Nu conteaza daca este scris cu majuscule sau nu. Facebook interzice folosirea anumitor cuvinte in numele de utilizator. Nu e posibil sa aveti un nume de utilizator care e deja folosit de altcineva.

      Daca Facebook indica faptul ca un nume nu este disponibil, va trebui sa va alegeti altul. Veti observa un semn verde care indica daca numele este disponibil inainte sa vi-l puteti insusi .

Citește mai departe...

De unde pot lua un nume de utilizator?

     Va puteti selecta un nume de utilizator pe adresa http://www.facebook.com/username . Va puteti alege un nume sugerat de Facebook, sau vi-l puteti crea singur. Selectati „Verifica disponibilitate” pentru a verifica numele de utilizator disponibile. Daca numele dorit este disponibil, apasati „Confirma” pentru a confirma alegerea.

Citește mai departe...

Schimbarea numelui de utilizator

Pot utilizatorii sa rezerve un nume de utilizator in locul altei persoane?

      Pentru a preveni folosirea abuziva a numelor de utilizator si a altor activitati care ar limita optiunile utilizatorilor , transferurile sunt strict interzise.

Citește mai departe...

Imi pot transfera numele de utilizator pe un alt cont?

      Numele de utilizator nu poate fi transferat pe alt cont Facebook odata ce a fost verificat si confirmat. Mai mult, atunci cand un cont este indepartat de pe site, numele de utilizator nu va mai fi disponibil. Facem acest lucru din motive de securitate.

      Asigurati-va ca numele va place si ca este potrivit pentru prieteni, familie, colegi, si orice persoana care l-ar putea folosi pentru a va gasi.

Citește mai departe...

Ce fac daca am scris numele utilizatorului gresit?

      Utilizatorii trebuie sa apese butonul „Confirma” pentru a finaliza selectia. Dupa confirmare numele nu mai poate fi schimbat.

Citește mai departe...

Cum imi schimb numele de utilizator?

      Va puteti schimba numele de utilizator din fila Setari a paginii dvs. Setari Cont. Accesati „Nume utilizator” si apoi „Schimba”. Apoi urmati idicatiile de pe ecran. Retineti faptul ca, puteti schimba numele de utilizator o singura data.

Citește mai departe...

Abuzuri

Cineva a creat un nume de utilizator pentru contul meu fara acordul meu. Cum il pot sterge?

     Daca contul dvs. a fost compromis si numele de utilizator a fost selectat fara acordul dvs., va rugam sa sesizati problema aici.

     Asigurati-va ca adresa de e-mail asociata contului ,este securizata. Daca aveti probleme in a va autentifica cu adresa de e-mail si parola , incercati sa resetati parola folosind legatura de pe pagina de inregistrare. Veti primi un e-mail cu pasii necesari finalizarii procesului. Daca v-a fost schimbat e-mailul asociat contului, sau daca nu va puteti accesa profilul, va rugam sa trimiteti informatii despre cont in sesezarea dvs., astfel incat sa analizam problema si sa va restauram accesul.

Citește mai departe...

De ce a fost inlaturat numele de utilizator?

      Numele de utilizator Facebook trebuie sa aibe o legatura clara cu identitatea utilizatorului. A te prezenta sub o alta identitate este trict interzis. Pentru a selecta un nume de utilizator nou, va rugam sa viziati http://www.facebook.com/username .

Citește mai departe...

Cum raportez un nume de utilizator abuziv?

      Facebook incurajeaza toti utilizatorii sa foloseasca legaturile „Raporteaza” cand intalnesc continuturi abuzive. Puteti raporta un nume de utilizator abuziv accesand legatura „Raporteaza aceasta persoana” din partea stanga jos a profilului persoanei respective. Facebook cerceteaza aceste sesizari si decide daca acest continut va fi sau nu inlaturat de pe site. Toate sesizarile pe Facebook sunt confidentiale.

Citește mai departe...

Aveti probleme cu folosirea abuziva a numelui de utilizator?

      Am demarat actiuni cu privire la limitarea acestui comportament. Utilizatorii au nevoie de un cont Facebook valid, ceea ce poate necesita autentificarea printr-un numar de telefon valid. Aceasta decizia a fost luata pentru a preveni crearea de noi conturi doar pentru a profita de rezervarea unui nume de utilizator. In incercarea de a ajuta utilizatorii sa-si protejeze proprietatea intelectuale si alte astfel de drepturi, am blocat folosirea anumite nume care ne-au fost sesizate, inaine ca numele de utilizator sa fie disponibile. Mai mult politica noastra interzice transferurile. Daca consideram ca un nume de utilizator este folosit abuziv, Facebook va retrage numele respectiv de pe site.

Citește mai departe...