Recent am anuntat (  http://blog.facebook.com/blog.php?post=434700832130  ) lansarea unui proiect pentru Grupurile noi (   http://www.facebook.com/groups/   ).Informatia de mai jos este doar relevanta pentru alte grupuri ramase pe site care nu sunt in proiectul curent.

Folosind grupurile vechi

Grupuri Vechi: Nu pot sa invit grupul meu la un eveniment la care este gazda.

      Pentru grupurile vechi : In scopul de a invita membrii acestui grup la un eveniment in care este gazda,mergeti la pagina evenimentului si faceti clic pe „Invitati Vizitatori sa Vina”. Verificati caseta din partea de jos a etichetei Invitati Vizitatori pentru a invita membrii grupului gazda inainte de a face clic pe „Trimiteti Invitatii”. Retineti ca grupul trebuie setat deja ca si gazda a evenimentului.

      Pentru grupuri mai mari, invitatiile la evenimentul relatat pot fi amanate. Membrii grupului ar trebui sa primeasca aceste invitatii in termen de cateva ore. Vizitatorii nu vor fi afisati pe eveniment inainte ca aceste invitatii sa fie primite. Va rugam retineti ca nu veti fi capabil sa invitati membrii unui grup gazda la un eveniment daca grupul are peste 5,000 de membrii.

Citește mai departe...

Grupuri Vechi: Nu pot sa gasesc si sa confirm o solicitare de alaturare la grupul meu inchis pe care am primit-o.

      Intr-un grup vechi cu mai mult de un administrator, aceste solicitari de alaturare pot fi confirmate sau ignorate de orice administrator. De asemenea, retineti ca persoanele pot anula cererile lor de alaturare la un grup oricand. Daca o cerere a fost anulata sau manipulata de alt administrator,link-ul din e-mail poate sa va conduca la pagina dvs. de start sau la alte noi cereri ale dvs.

Citește mai departe...

Grupuri Vechi: Cum invit membrii unui grup la un eveniment?

      Pentru grupurile vechi: Cand vizualizati profilul unui grup vechi pe care dvs. l-ati administrat, ar trebui sa vedeti un link pentru „Creati Evenimentul Relatat” mai jos de imaginea grupului. Acesta va va directiona la pagina de creare a evenimentului si de asemenea va seta grupul dvs. ca si gazda a evenimentului. Verificati caseta in partea de jos a etichetei Invitati Vizitatori pentru a invita membrii ai grupului gazda inainte de a face clic pe „Trimiteti invitatiile”. Va rugam retineti ca optiunea nu este valabila pentru grupuri care au peste 5,000 de membrii.

Citește mai departe...

Grupuri Vechi: Cum trimit un mesaj intregului meu grup ?

      Intr-un grup vechi,puteti trimite mesaj la toti membrii unui grup ca administrator al grupului mergand la pagina grupului si faceti clic pe „Mesaj la Toti Membrii” de sub poza grupului. Va rugam retineti ca optiunea este disponibila doar pentru grupuri cu 5,000 sau mai putini membrii.

Citește mai departe...

Grupuri Vechi: Cum sterg un grup? Cum inchid un grup?

      Pentru a sterge un grup care este in proiectul curent, urmati aceste instructiuni (  http://www.facebook.com/help/?faq=18792  ). Pentru grupurile vechi, sistemul Facebook sterge automat  grupurile din moment ce ele sunt goale ( fara membrii ). Daca dvs. ati creat grupul, puteti sterge grupul eliminand toti membrii si apoi pe dvs. insuti. Retineti ca daca dvs. nu ati fost primul administrator si creator al acestui grup, nu veti fi capabil sa stergeti grupul , doar in cazul in care creatorul grupului l-a parasit in mod voluntar.

Citește mai departe...

Privilegiile administratorului si functionarului pentru grupurile vechi

Grupuri vechi: Sunt un administrator de grup dar nu am optiunea de a edita grupul sau de a trimite mesaje membrilor lui.

      Pentru un Grup vechi, un motiv pentru care dvs. nu ati avea capacitatea aceasta este pentru ca sunteti in prezent un functionar, si nu un administrator. Daca numele dvs. este afisat doar in sectiunea „Functionari”, chiar si cu un titlu de „administrator”, dvs. sunteti un functionar al grupului. In timp ce numele si titlurile functionarilor sunt afisate pe pagina grupului, functionarii raman membrii grupului permanenti si nu au privilegii de editare. Daca dvs. doriti sa deveniti administrator al acestui grup, veti fi nevoit sa solicitati acest statut de la un administrator actual. Ei vor fi capabili sa faca aceasta schimbare folosind butonul de langa numele dvs. de pe lista membrilor.

      Retineti ca pozitia „functionar” nu exista in proiectul de Grupuri actual.

Citește mai departe...

Grupuri vechi: Sunt un functionar intr-un grup si sunt incapabil sa editez orice informatie sau sa trimit mesaje grupului.

      Ca functionar al unui grup vechi, numele si titlul dvs. apar pe pagina grupului vechi. Functionarii nu au privilegii suplimentare mai presus de membrii permanenti. Doar administratorii grupului pot edita informatiile grupului, adauga sau elimina membrii, si numi alti membrii si functionari.

      Pentru a deveni un administrator, veti fi nevoit sa solicitati acest statut de la un administrator actual. De asemenea puteti sa va asumati acest rol daca sunteti un membru al unui grup care nu are un administrator curent.

      Retineti ca pozitia „functionar” nu exista in proiectul de grupuri actual.

Citește mai departe...

Grupuri vechi: Am fost eliminat ca administrator al unui grup vechi. Cum recastig privilegiile administratorului?

      Pentru grupuri vechi, daca nu mai sunteti un membru al grupului, veti fi nevoit sa va alaturati din nou lui si sa solicitati statutul de administrator de la administratorul actual. Daca grupul nu are un administrator actual, dvs. sau oricare alt membru veti fi capabil sa ocupati pozitia de administrator facand clic pe „Deveniti Administrator” din partea dreapta a paginii grupului. Cu toate acestea optiunea nu exista in grupurile deschise. De asemenea retineti ca optiunea nu este disponibila pentru proiectul de Grupuri actual.

      Cand ultimul administrator paraseste grupul, va exista o intarziere inainte ca dvs. sa vedeti optiunea de a deveni administratorul nou. Veti fi nevoit sa verificati din nou periodic inainte ca optiunea sa apara.

Citește mai departe...

Grupuri vechi: Ce este un functionar? Cum adaug functionari de grup?

      In grupuri vechi, orice administrator poate adauga functionari la un grup mergand la pagina Editati Grup si selectand eticheta Functionari. Dupa ce ati facut clic „Faceti functionar” de langa numele unui membru, optiunea de introducere unui anumit titlu de pozitie va aparea. Functionarii sunt incapabili sa trimita mesaje la toti membrii sau sa elimine membrii. Numele si pozitia functionarilor sunt afisate pe pagina grupului.

      Retineti ca pozitia „functionar” nu exista in proiectul curent al Grupurilor.

Citește mai departe...

 

Confidentialitate pentru grupurile vechi

Grupuri vechi : Persoanele din alte retele de internet pot sa se alature gurpului meu?

      In grupurile vechi,persoanele din orice retele de internet pot sa se alature unui grup daca autorul grupului a enumerat reteaua lui de internet ca „La nivel mondial”. Aceasta optiune este setata cand grupul este creat si nu putand fi editat mai tarziu. Grupurile la nivel mondial pot avea membrii din orice retele de internet. Cand cineva este in acelasi grup ca si dvs. , acest lucru nu ii permite sa vada orice alte informatii de pe profil decat permite setarile dvs. de confidentialitate.

Citește mai departe...

Grupuri vechi : Ce pot face daca cineva ma hartuieste in cadrul unei discutii de grup ?

      Pentru a raporta o postare hartuitoare in cadrul unei discutii de grup, va rugam faceti clic pe link-ul „Raportati” ce apare direct sub postarea dvs. pe care o raportati.

      De asemenea va recomandam sa luati in considerare blocarea utilizatorului implicat in raport. Persoanele pe care le blocati nu vor fi capabile sa va gaseasca in cautari, sa vizualizeze profilul dvs., sau sa va contacteze prin impungere, postarile Perete-lui, sau mesaje personale. Puteti bloca persoane adaugand numele lor la lista dvs. de blocare din partea de jos a paginii de Confidentialitate, sau controland „Blocati aceasta persoana” cand o raportati. Aceste persoane vor fi instiintate cand le blocati, si orice legaturi existente pe care le aveti cu ei vor fi eliminate.

      Retineti ca ale discutiei caracteristici nu exista in proiectul grupului actual.

Citește mai departe...

Grupuri vechi: Ce fac daca vad continuturi abuzive in cadrul unui grup?

      Pentru grupuri vechi : Cea mai buna cale sa semnalizati continuturi abuzive pe site este sa folositi link-urile de „Raportati” care apar in apropiere de continutul in sine. Cand un raport este prezentat , noi il vom vizualiza din nou si vom lua orice masura garantata de Declaratia Drepturilor si Responsabilitatilorhttp://www.facebook.com/terms.php  ). Pentru a prezenta un raport, va rugam urmati acesti pasi enumerati mai jos:

– Raportati o poza : Mergeti la poza respectiva si faceti clic pe link-ul „Raportati” care apare direct sub aceasta.

– Raportati un link : Vizualizati link-ul specific care este impartit si faceti clic pe link-ul „Raportati” care apare direct sub aceasta.

– Raportati un eveniment : Mergeti la pagina principala a evenimentului si faceti clic pe link-ul „Raportati” care apare in coloana din stanga jos.

– Raportati un video : Vizualizati clipul video si faceti clic pe link-ul „Raportati Video” care apare in coloana din dreapta mai jos de legenda video.

Citește mai departe...

Grupuri vechi : Cum blochez o persoana dintr-un grup?

      Urmatorii pasi explica cum se blocheaza o persoana dintr-un grup vechi :

1. Mergeti la un grup pe care il administrati.

2. Faceti clic pe link-ul „Editati Membrii”.

3. Selectati „Blocat”.

4. Introduceti numele unei persoane pe care doriti sa o blocati si faceti clic pe „Gasiti”.

5. Selectati persoana si faceti clic pe „Blocati”.

Citește mai departe...

Grupuri vechi: Ce se intampla cand blochez o persoana dintr-un grup?

      Cand o persoana este blocata deintr-un grup vechi, ei nu pot vedea grupul sau alte povestiri despre el.

Citește mai departe...

Grupuri vechi: Cum elimin interdictia de pe o persoana pe care am blocat-o dintr-un grup?

      Pentru un grup vechi, sa eliminati interdictia de pe o persoana pe care ati blocat-o dintr-un grup, urmati pasii de mai jos:

1. Mergeti la un grup pe care il administrati.

2. Faceti clic pe link-ul „Editati Membrii”.

3. Selectati „Blocat”.

4. Selectati „Indepartati Interdictia” de langa numele persoanei pe care nu vreti sa o mai blocati din grup.

5. Faceti clic pe „Indepartati Interdictia” din fereastra care apare.

Citește mai departe...

Grupuri vechi: Ce sunt optiunile de confidentialitate ale grupului?

   Faceti clic aici (   http://www.facebook.com/help/?faq=18796   ) pentru a afla despre setarile de confidentialitate pentru proiectul actual de Grupuri. Pentru grupurile vechi, exista trei nivele diferite de acces:

1. Deschise : Pentru grupurile „la nivel mondial”, toti de pe Facebook pot vizualiza grupul si sa i se alature. Daca grupul este exclusiv pentru o retea speciala , doar persoanele din aceasta retea pot vizualiza grupul si sa i se alature. Tot continutul (exemple, poze, clipuri video si discutii ) este vizibil oricui vizioneaza grupul.

2. Inchise: Pentru grupurile „la nivel mondial”, toti de pe Facebook pot vedea grupul, dar administratorul trebuie sa aprobe cererile tuturor membrilor sau sa trimita personal invitatiile. Daca grupul este exclusiv pentru o retea speciala, doar persoanele din acea retea pot vizualiza grupul si sa i se alature. Doar membrii grupului pot vizualiza Perete-le lui, bordul de discutii, si continutul pozelor sau clipurilor video. Non-membrii pot vizualiza Informatiile si Stirile Recente ale lui. Daca nu sunteti un membru, nu veti primi povestiri despre grupurile inchise.

3. Secrete: Aceste grupuri nu pot fi gasite in cautari sau vizualizate de non-membrii. Numele grupului nu va fi afisat pe profilele membrilor. Calitatea de membu este doar prin invitatie.Non-membrii nu vor primi povstiri despre grupul secret.

      Administratorii de grupuri pot schimba aceste optiuni oricand facand clic pe „Editati Grup” mai jos de poza grupului.

Citește mai departe...