De ce limiteaza Facebook folosirea anumitor functii si care sunt limitarile?

Am implementat o serie de limitari pentru a preveni utilizarea abuziva a functiilor Facebook si pentru a proteja persoanele impotriva spamului si hartuirii. De exemplu, daca cineva trimite o serie de mesaje unor persoane care nu se afla in lista sa de prieteni, persoana respectiva poate primi un avertisment sau ii poate fi blocata temporar posibilitatea de a trimite mesaje.

Limitarile se bazeaza pe diferiti factori, cum ar fi viteza si cantitatea, insa nu putem oferi detalii suplimentare cu privire la limitarile impuse.

Daca ti-a fost blocat accesul la utilizarea unei functii pe Facebook, poti afla mai multe despre blocarile functiilor.

Citește mai departe...

Ce tipuri de continut nu sunt permise pe Facebook?

Iata cateva dintre tipurile de continut care nu sunt permise pe Facebook:

-nuditatea sau continutul sugestiv din punct de vedere sexual;

-limbajul care incita la ura, amenintarile credibile sau atacurile directe la adresa unei persoane sau a unui grup;

-continutul care prezinta violenta excesiva sau autovatamare;

-profilurile false sau care isi asuma identitatea altcuiva;

-mesajele spam.

Pentru a vedea lista completa si a afla mai multe despre politicile Facebook, te rugam sa consulti Standardele comunitatii Facebook.

Daca vezi ceva pe Facebook care nu respecta Standardele comunitatii, te rugam sa te conectezi la contul tau de pe un computer si sa folosesti linkurile de raportare care se afla, de obicei, langa continutul abuziv.

Citește mai departe...

Ce considera Facebook ca este limbajul care incita la ura?

Nu este permis continutul care ataca persoane in functie de situatia reala sau perceputa a acestora cu privire la rasa, etnie, tara de origine, religie, sex, gen, orientare sexuala, dizabilitate sau afectiune. Cu toate acestea, permitem incercarile clare de a crea continut cu caracter umoristic sau satiric, care altfel ar putea fi considerat drept un atac sau o posibila amenintare. Acest tip de continut include continutul pe care multe alte persoane l-ar putea considera de prost gust (de exemplu: glume, spectacole de comedie, versuri ale unor melodii cunoscute etc.).

Pentru mai multe informatii despre politicile Facebook, te rugam sa consulti Standardele comunitatii Facebook.

Citește mai departe...

Ce tipuri de comportament sunt considerate de Facebook ca fiind abuzive?

Urmatoarele comportamente nu sunt permise pe Facebook:

-postarea de continut care nu respecta Standardele comunitatii Facebook (de exemplu: amenintari, limbaj care incita la ura, violenta explicita).

-utilizarea Facebook in scopul de a agresa, a hartui sau a folosi identitatea cuiva;

-folosirea abuziva a functiilor Facebook (de exemplu: trimiterea de cereri de prietenie catre foarte multe persoane necunoscute). Folosirea excesiva a unor functii poate face alte persoane sa se simta incomod sau in pericol. Drept urmare, am implementat o serie de limitari pentru a restrictiona frecventa cu care poti utiliza functiile. Afla mai multe despre aceste limitari.

Pentru a afla mai multe despre politicile Facebook, consulta Standardele comunitatii Facebook.

Citește mai departe...

Va consultati cu grupuri externe in privinta politicilor voastre?

Da, ne consultam periodic cu grupuri externe in legatura cu o serie de probleme, printre care se numara politica privind continutul, siguranta, confidentialitatea si securitatea datelor. Din Consiliul Facebook consultativ de siguranta, un grup format din cinci dintre cele mai importante organizatii din lume care se ocupa de siguranta, fac parte experti in violenta domestica si incalcarea intimitatii in mediul virtual. Comunicam constant cu acest grup si cu alte grupuri in legatura cu politicile Facebook privind continutul, mai ales pentru ca acestea au legaturi cu alte grupuri, care s-au confruntat in trecut cu acte de violenta si discriminare.

Citește mai departe...

Facebook sterge orice continut care este raportat?

Nu, stergem continutul care nu respecta Declaratia de drepturi si responsabilitati Facebook. Daca stabilim ca ai postat ceva care nu respecta aceste conditii, este posibil sa primesti un avertisment sau sa-ti fie dezactivat contul, in functie de gravitatea incalcarii.

Pentru a afla mai multe despre politicile Facebook, consulta Standardele comunitatii Facebook.

Citește mai departe...

Numarul de raportari ale unui element de continut influenteaza decizia de a sterge continutul respectiv?

Nu. Numarul de raportari ale unui element de continut nu influenteaza decizia de a sterge sau nu acel continut de pe Facebook. Stergem continutul care incalca Declaratia de drepturi si responsabilitati.

Pentru a afla mai multe despre politicile Facebook, consulta Standardele comunitatii Facebook.

Citește mai departe...