CAUTAREA TYPEHEAD.

CUM POT CAUTA CEVA CE NU APARE IN REZULTATELE CAUTARII TYPEHEAD? DUPA CE TASTEZ INTREBAREA MEA SI APAS ENTER SUNT DUS LA REZULTATUL CAUTARII TYPEHEAD.

      Faceti click pe optiunea „See more results” (vezi mai multe rezultate) din partea de jos a listei de rezultate ale cautarii Typehead pentru a vizualiza rezultatele complete ale cautarii dumneavoastra.

Citește mai departe...

CE ESTE CAUTAREA TYPEHEAD SI CUM SUNT DETERMINATE REZULTATELE?

      Cautarea Typehead este situata in partea de sus a ecranului si gaseste rezultate similare celor pe care le-ati putea gasi prin utilizarea cautarii de pe Faceook, dar afiseaza rezultatele pe aceeasi pagina pe care va aflati. Conexiunile dumneavoastra mai puternice, cum ar fi prietenii, sunt afisate mai mari decat conexiunile mai putin puternice, cum ar fi prietenii prietenilor. In mod similar, paginile al caror fan sunteti vor aparea desupra paginilor carora nu le sunteti fan.

Citește mai departe...

CONFIDENTIALITATEA CAUTARII SI CONTROLUL VIZIBILITATII DUMNEAVOASTRA IN CAUTARI.

DE CE LIPSESTE LINK-UL „ADAUGARE CA PRIETEN” DIN DREPTUL MEU DE LA REZULTATELE CAUTARILOR?

       Va rugam sa retineti ca veti vedea un alt set de optiuni decat alti utilizatori atunci cand va cauta contul sau va vizualizeaza profilul. Pentru ca nu va puteti adauga singur ca prieten, aceasta optiune nu va aparea.

      Veti vedea intotdeauna link-ul „Vezi profilul”, „Trimite mesaj” si „Vizualizaeaza prietenii” atunci cand va gasiti propriul cont, dar aceste optiuni nu sunt disponibile la orice alt utilizator, in functie de setarile de confidentialitate. De asemenea, va rugam sa retineti ca, desi niciodata nu veti vedea optiunea de a va trimiteti un mesaj, alti utilizatori o vor vedea.

      Daca ati modificat setarile dumneavoastra de cautare pe pagina de setari confidentialitate, aceste schimbari vor fi reflectate in mod corespunzator atunci cand alti utilizatori va cauta profilul.

Citește mai departe...

POT ALTI OAMENI CAUTA SI VEDEA CE AM POSTAT?

  Vizibilitatea continutului pe care il postati este determinat de setarile dumneavoastra de confidentialitate.

Citește mai departe...

CUM ARATA LISTA MEA DE CAUTARE PUBLICA?

     Pentru a previzualiza lista dumneavoastra de cautare publica, urmati acesti pasi:

-urmati link-ul „Editati setarile” (Edit your settings) in sectiunea „Aplicatii si site-uri” (Applications and Websites) in partea de jos a principalei pagini de Setari Confidentialitate.

 -derulati in jos la „Cautare publica” (Public search) si faceti click pe „Editare setari” (Edit settings).

-faceti click pe „Vedeti previzualizarea” (See preview) de langa „Cautare publica” (public search).

     Aceasta setare creeaza o lista de cautare publica pentru dumneavoastra pe motoare de cautare, pentru ca altii sa poate vedea o previzualizare a profilului dumneavoastra. In plus, lucrurile pe care le impartasiti cu toata lumea (Everyone) pot fi afisate in contiunare in motoarele de cautare.

Citește mai departe...

POT OAMENII CARE MA GASESC IN CAUTARI SA-MI DESCHIDA PROFILUL?

      Da, dar cu toate acestea, nu exista informatii suplimentare partajate in afara in afara de ceea ce este deschis pentru toata lumea (nume, poza de profil, gen si retele). Acest lucru ajuta persoanele pe care le-ati putea cunoaste sa va conecteze. Ii puteti controla pe cei ce va pot gasi in cautari, adauga ca prieten sau trimite un mesaj din sectiunea „Conectarea pe Facebook” (Connecting on Facebook) din pagina dumneavoastra de Setari confidentialitate ( privacy settings). Pentru a ajunge acolo, urmati acesti pasi:

-alegeti optiunea „Setari de confidentialitate” (Privacy settings) din meniul „Cont” (Account) din partea de sus a oricarei pagini Facebook.

-selectati „vezi setari” (view settings) din sectiunea „Conectarea pe Facebook” (Connecting on Facebook)

-schimbati setarea pentru „Cauta-ma pe Facebook” (Search for me on Facebook)

       Puteti vedea cum arata profilul dumneavoastra pentru majoritatea oamenilor de pe Facebook, facand click pe butonul „Previzualizarea profilului meu” (Preview my profile) din partea de sus a paginii.

      Va rugam sa retineti ca este posibil sa vedeti o versiune diferita a site-ului decat altii atunci cand efectuati cautari pe cont propriu. Va veti putea intotdeauna gasi profilul propriu in cautari, deoarece aveti intotdeauna posibilitatea de a va vizualiza propriul profil. Cu toate acestea, utilizatorii care nu au aceasta permisiune nu vor fi capabili sa va gaseasca profilul.

Citește mai departe...

CUM POT CONTROLA CARE PERSOANE MA GASESC IN CAUTARI SI CE POT FACE SAU VEDEA ACELE PERSOANE?

      Utilizati pagina „Setari de confidentialitate” (privacy settings) pentru a stabili cine va poate gasi in cautari si ce pot face sau vedea aceste persoane.

      Stabiliti cine va poate gasi in cautarea Facebook facand click pe „vezi setari” (view settings) in sectiunea „Conectarea pe Facebook” (connecting on Facebook) din partea de sus a paginii. Din aceasta pagina puteti controla optiunile pe care le au oamenii atunci cand va gasesc in rezultatele cautarilor (De exemplu abilitatea de a va adauga ca prieten sau de a va trimite un mesaj).

      Pentru a controla o lista de cautare publica daca o creati pe profilul dumneavoastra, faceti click pe „Editati setarile” (Edit settings) sub „Aplicatii si Site-uri” (Applications and Websites) din partea de jos a paginii de „Setari de confidentialitate” (Privacy settings). De acolo, debifati caseta din sectiunea „Cautare publica” (public search).

Citește mai departe...

FOLOSIREA CAUTARII

CUM POT CAUTA DOUA LUCRURI IN ACELASI TIMP (DE EXEMPLU JOHN DOE SI JANE DOE)?

      Aveti posibilitatea sa utilizati o linie verticala (caracterul | ) pentru a separa doua interogari de cautare si pentru a-i separa pe ei in acelasi timp.

      De exemplu, rezultatele cautarii afisate dupa cautarea John Doe | Jane Doe include atat rezultatele John Doe cat si cele Jane Doe in aceeasi lista.

Citește mai departe...

CARE ESTE DIFERENTA INTRE „POSTURILE PRIETENILOR” SI „POSTURILE TUTUROR” IN REZULTATELE DE CAUTARE?

      In rezultatele de cautare, filtrul „posturile prietenilor” va permite sa vedeti actualizari de stare si alte tipuri de continut scrise de prietenii dumneavoastra. Puteti extinde cautarea la „posturile tuturor” pentru a vizualiza continutul celor care au activat setarea care face posibila vizualizarea posturilor lor si de persoanele care nu le sunt prieteni.

Citește mai departe...

CUM POT CAUTA PE CINEVA CARE NU ESTE IN NICIUNA DIN RETELELE MELE?

      Cautarea Facebook va permite sa cautati orice pe site, inclusiv persoane din alte retele, cu conditia ca acestea sa nu-si fi restrictionat setarile de confidentialitate. Pentru a gasi pe cineva cu care nu aveti o legatura apropiata, inntroduceti numele persoanelor in cautarea Typehead din partea de sus a oricarei pagini si faceti click pe pictograma de cautare sau pe optiunea „vezi mai multe rezultate” (see more results for). Odata ce rezultatele au fost generate, puteti folosi filtrele de pe partea stanga a paginii pentru a restrange cautarea dupa tipul ei (persoane, pagini sau grupuri). Selectarea filtrului „Persoane” (People) va va permite sa filtrati in continuare rezultatele afilierii dumneavoastra (locatie, scoala, loc de munca).

      Puteti utiliza, de asemenea, cautarile speciale pentru colegi de clasa sau de munca pentru a gasi persoane din scoala sau locul de munca de care apartineti. Cautarea specifica pentru colegi de clasa va permite sa cautati oameni in legatura cu acea scoala sau colegiu. Puteti cauta o anumita scoala, sau puteti specifica un anumit an de scoala pentru a restrange cautarile. Cautarea colegilor de munca va permite sa cautati oameni bazandu-se pe companiile la care au lucrat in functie de profilul lor.

Citește mai departe...

CAT DE MULT POT CAUTA INAPOI CONTINUTUL POSTAT? CAT ESTE VALABIL ISTORICUL DE CAUTARE?

     In prezent, puteti cauta doar continuturi postate in ultimele 30 de zile. Gama istoricului de cautare poate fi extinsa pe viitor.

Citește mai departe...

CUM POT FOLOSI CEL MAI BINE CAUTAREA PENTRU A GASI STIRI SI INFORMATII?

       Cautarea este un instrument puternic pentru a afla ce gandesc oamenii de pe Facebook despre lumea din jurul lor. Cautati trupa preferata pentru a afla noutati despre noul lor album sau cautati un lider politic pentru a citi reactii la un discurs recent.

      Pentru a vedea ce spun prietenii dumneavoastra despre un topic care va intereseaza, verificati filtrul „postarile prietenilor” (Friends posts). Puteti extinde cautarea la „posturile tuturor” (posts by everyone) pentru a vedea continutul posturilor celor care permit vizualizarea si de catre alte persoane decat prietenii.

      In prezent, puteti cauta doar continuturi postate in ultimele 30 de zile. Gama istoricului de cautare poate fi extinsa pe viitor.

Citește mai departe...

CUM FILTREZ REZULTATELE CAUTARILOR?

      Cand introduceti o interogare în cautarea Typeahead din partea de sus a oricarei pagini, faceti click fie pe pictograma de cautare sau pe optiunea "Vezi mai multe rezultate pentru" (See more results for) din meniul drop-down si va vor fi filtrate toate rezultatele in mod implicit. Acest filtru include toate continuturile cele mai relevante de la Facebook, in plus fata de web. Pentru a rafina cautarea, selectati un filtru din meniul din partea stanga a paginii cu rezultatele cautarii. Alegerea unuia dintre aceste filtre va afisa rezultatele căutării exclusiv din acest filtru, si va da de asemenea posibilitatea de a restrange cautarea dumneavoastra chiar mai mult.

      NOTA:apasarea tastei enter dupa tastarea interogarii dumneavoastra in campul de cautare Typehead va va duce la primul rezultat din cautarea Typehead si nu la toate rezultatele filtrate.

Citește mai departe...

PROBLEME CU CAUTAREA

NU POT VEDEA TOATE PAGINILE IN REZULTATELE CAUTARILOR DE SCOALA SI ALE COMPANIEI.

     Suntem constienti de problema pe care ati descris-o si speram sa o rezolvam cat mai curand posibil. Cu toate acestea, va rugam sa retineti ca puteti restrange rezultatele cautarilor utilizand mai multe caracteristici specifice cautarii, cum ar fi profilul Search (Cautare).

Citește mai departe...

DE CE NU POT GASI PE CINEVA INTR-O CAUTARE?

      Pot exista cateva motive pentru care nu gasiti pe cineva intr-o cautare:

-acele persoane ar putea avea o optiune de confidentialitate care limiteaza capacitatea dumneavoastra de a le gasi intr-o cautare.

-persoana pe care o cautati s-ar putea sa nu fie inca pe Facebook. Trimiteti-i o invitatie.

-asigurati-va ca utilizati filtrul de cautare „Persoane” (People). Acest filtru inregistreaza cautarea dumneavoastra pentru oamenii de pe Facebook. Din acest filtru puteti rafina mai departe rezultatele dumneavoastra prin tastarea unei locatii, scoli, sau a unui loc de munca in campul corespunzator si faceti click pe butonul „Rafinati cautarea” (Refine search). Retineti ca aceasta cautare va da rezultate doar pentru oamenii care au setarile astfel incat sa fie gasiti in cautari.

Citește mai departe...

DE CE NU MA POT GASI OAMENII IN CAUTARI?

      In primul rand, asigurati-va ca setarile de confidentialitate va permit sa fiti gasit in cautari. Puteti controla asta din sectiunea „Conectarea pe Facebook”. Pentru a ajunge acolo, urmati acesti pasi:

-alegeti optiunea „Setari de confidentialitate” (privacy settings) din meniul cont in partea de sus a oricarei pagini Facebook.

-selectati „Vezi setari” (view settings) in sectiunea „Conectarea pe Facebook”

-schimbati setarea pentru „Cauta-ma pe Facebook” (Search for me on Facebook)

Citește mai departe...

NU APAR IN REZULTATELE CAUTARILOR CAND IMI CAUT NUMELE.