LISTAREA CAUTARILOR PUBLICE DE PE CAUTAREA PE INTE

      Facebook a creat listari publice de cautare in 2007, pentru a le permite prietenilor dumneavoastra sa va gaseasca in afara Facebook-ului. Cand cineva va cauta printr-un motor de cautare publica (De ex. Google) acestia ar putea vedea listarea dumneavoastra de cautare publica. Listarea dumneavoastra de cautari publice include informatii de baza care sunt intotdeauna deschise pentru toata lumea (numele dumneavoastra, poza de profil, genul si retele). Orice alte informatii (lista de prietenii sau paginile care va plac) vor aparea in listarea dumneavoastra de cautare publica numai daca dumneavoastra permiteti tuturor sa vada aceste informatii.

      De asemenea pot fi accesate in listarea cautarilor publice orice date pe care dumneavoastra le-ati setatat in „Setari de confidentialitate” sa fie vizibile pentru toata lumea (Everyone).

     Listarea dumneavoastra in cautarile publice va fi posibila numai daca ati bifat caseta „Permite cautarea publica” (Enable public search) in setarile de cautare publica din sectiunea „Aplicatii si site-uri” de pe pagina principala a setarilor de confidentialitate. Daca nu bifati aceasta caseta, oamenii care nu folosesc inca Facebook nu va vor putea gasi. Permiterea prietenilor dumneavoastra sa va gaseasca atat in interiorul cat si in afara Facebook-ului poate face ca experienta dumneavoastra sa capete mai mult sens.

     Pentru a vizualiza listarea dumneavoastra in cautarile publice, urmati acesti pasi:

-urmati link-ul „Editati setarile” (Edit settings) din sectiunea „Aplicatii si site-uri” (Applications and websites) din partea de jos a paginii principale de” setari confidentialitate”

-derulati in jos la „Cautare publica” (public search) si faceti click pe „Editare setari”

-faceti click pe „Vezi previzualizarea” (see preview) de langa „cautare publica” (public search)

     Aceasta setare creaza o listare a cautarilor publice pentru dumneavoastra pe motoarele de cautare, pentru ca altii sa va poata previzualiza profilul. In plus, lucrurile pe care deja le impartasiti cu toata lumea vor fi vizibile in continuare si pe motoarele de cautare.

     Va rugam sa va asigurati ca ati setat vizualizarea dumneavoastra in cautarile publice (vedeti caseta de langa „Permite cautare publica”) (Enable public search).

     Va rugam sa retineti ca, odata ce v-ati modificat setarile de pe Facebook, s-ar putea sa existe o intarziere pana ce directorul de cautari externe va tine cont de ea. Pentru a solicita o schimbare imediata, va trebui sa contactati motorul de cautare in cauza.

     Daca aveti sub 18 ani, atunci nu veti avea o lista de cautare publica. Cand impliniti 18 ani, asigurati-va ca revizuiti setarile dumneavoastra in ceea ce priveste listarea intr-o cautare publica.

      Nu puteti edita informatiile care apar in listarea dumneavoastra de cautare publica. Cu toate acestea, puteti renunta la aceasta functie din sectiunea „Aplicatii si site-uri” de pe pagina principala a setarilor dumneavoastra de confidentialitate.

     Aceasta setare permite motoarelor de cautare sa furnizeze informatiii setate de dumneavoastra ca fiin disponibile pentru toata lumea. Aceasta nu include nimic setat de dumneavoastra doar pentru vazul prietenilor sau a prietenilor prietenilor.

     Cand utilizatorii posteaza un anumit continut pe un forum deschis de pe site, de exemplu „Intrebari si raspunsuri de la utilizatori”, acest material poate fi indexat si de catre motoarele de cautare.

     Din pacate, Facebook nu are control asupra continutului deja indexat de motoarele de cautare. Daca doriti ca acest continut sa nu mai apara in motoarele de cautare, va rugam sa-l stergeti de pe forumul sau pagina pe care l-ati postat initial. Asta va face ca link-ul care apare in motoarele de cautare sa devina invalid.