FOLOSIREA CAUTARII

      Cand introduceti o interogare în cautarea Typeahead din partea de sus a oricarei pagini, faceti click fie pe pictograma de cautare sau pe optiunea "Vezi mai multe rezultate pentru" (See more results for) din meniul drop-down si va vor fi filtrate toate rezultatele in mod implicit. Acest filtru include toate continuturile cele mai relevante de la Facebook, in plus fata de web. Pentru a rafina cautarea, selectati un filtru din meniul din partea stanga a paginii cu rezultatele cautarii. Alegerea unuia dintre aceste filtre va afisa rezultatele căutării exclusiv din acest filtru, si va da de asemenea posibilitatea de a restrange cautarea dumneavoastra chiar mai mult.

      NOTA:apasarea tastei enter dupa tastarea interogarii dumneavoastra in campul de cautare Typehead va va duce la primul rezultat din cautarea Typehead si nu la toate rezultatele filtrate.

       Cautarea este un instrument puternic pentru a afla ce gandesc oamenii de pe Facebook despre lumea din jurul lor. Cautati trupa preferata pentru a afla noutati despre noul lor album sau cautati un lider politic pentru a citi reactii la un discurs recent.

      Pentru a vedea ce spun prietenii dumneavoastra despre un topic care va intereseaza, verificati filtrul „postarile prietenilor” (Friends posts). Puteti extinde cautarea la „posturile tuturor” (posts by everyone) pentru a vedea continutul posturilor celor care permit vizualizarea si de catre alte persoane decat prietenii.

      In prezent, puteti cauta doar continuturi postate in ultimele 30 de zile. Gama istoricului de cautare poate fi extinsa pe viitor.

     In prezent, puteti cauta doar continuturi postate in ultimele 30 de zile. Gama istoricului de cautare poate fi extinsa pe viitor.

      Cautarea Facebook va permite sa cautati orice pe site, inclusiv persoane din alte retele, cu conditia ca acestea sa nu-si fi restrictionat setarile de confidentialitate. Pentru a gasi pe cineva cu care nu aveti o legatura apropiata, inntroduceti numele persoanelor in cautarea Typehead din partea de sus a oricarei pagini si faceti click pe pictograma de cautare sau pe optiunea „vezi mai multe rezultate” (see more results for). Odata ce rezultatele au fost generate, puteti folosi filtrele de pe partea stanga a paginii pentru a restrange cautarea dupa tipul ei (persoane, pagini sau grupuri). Selectarea filtrului „Persoane” (People) va va permite sa filtrati in continuare rezultatele afilierii dumneavoastra (locatie, scoala, loc de munca).

      Puteti utiliza, de asemenea, cautarile speciale pentru colegi de clasa sau de munca pentru a gasi persoane din scoala sau locul de munca de care apartineti. Cautarea specifica pentru colegi de clasa va permite sa cautati oameni in legatura cu acea scoala sau colegiu. Puteti cauta o anumita scoala, sau puteti specifica un anumit an de scoala pentru a restrange cautarile. Cautarea colegilor de munca va permite sa cautati oameni bazandu-se pe companiile la care au lucrat in functie de profilul lor.

      In rezultatele de cautare, filtrul „posturile prietenilor” va permite sa vedeti actualizari de stare si alte tipuri de continut scrise de prietenii dumneavoastra. Puteti extinde cautarea la „posturile tuturor” pentru a vizualiza continutul celor care au activat setarea care face posibila vizualizarea posturilor lor si de persoanele care nu le sunt prieteni.