CONFIDENTIALITATEA CAUTARII

      Utilizati pagina „Setari de confidentialitate” (privacy settings) pentru a stabili cine va poate gasi in cautari si ce pot face sau vedea aceste persoane.

      Stabiliti cine va poate gasi in cautarea Facebook facand click pe „vezi setari” (view settings) in sectiunea „Conectarea pe Facebook” (connecting on Facebook) din partea de sus a paginii. Din aceasta pagina puteti controla optiunile pe care le au oamenii atunci cand va gasesc in rezultatele cautarilor (De exemplu abilitatea de a va adauga ca prieten sau de a va trimite un mesaj).

      Pentru a controla o lista de cautare publica daca o creati pe profilul dumneavoastra, faceti click pe „Editati setarile” (Edit settings) sub „Aplicatii si Site-uri” (Applications and Websites) din partea de jos a paginii de „Setari de confidentialitate” (Privacy settings). De acolo, debifati caseta din sectiunea „Cautare publica” (public search).

      Da, dar cu toate acestea, nu exista informatii suplimentare partajate in afara in afara de ceea ce este deschis pentru toata lumea (nume, poza de profil, gen si retele). Acest lucru ajuta persoanele pe care le-ati putea cunoaste sa va conecteze. Ii puteti controla pe cei ce va pot gasi in cautari, adauga ca prieten sau trimite un mesaj din sectiunea „Conectarea pe Facebook” (Connecting on Facebook) din pagina dumneavoastra de Setari confidentialitate ( privacy settings). Pentru a ajunge acolo, urmati acesti pasi:

-alegeti optiunea „Setari de confidentialitate” (Privacy settings) din meniul „Cont” (Account) din partea de sus a oricarei pagini Facebook.

-selectati „vezi setari” (view settings) din sectiunea „Conectarea pe Facebook” (Connecting on Facebook)

-schimbati setarea pentru „Cauta-ma pe Facebook” (Search for me on Facebook)

       Puteti vedea cum arata profilul dumneavoastra pentru majoritatea oamenilor de pe Facebook, facand click pe butonul „Previzualizarea profilului meu” (Preview my profile) din partea de sus a paginii.

      Va rugam sa retineti ca este posibil sa vedeti o versiune diferita a site-ului decat altii atunci cand efectuati cautari pe cont propriu. Va veti putea intotdeauna gasi profilul propriu in cautari, deoarece aveti intotdeauna posibilitatea de a va vizualiza propriul profil. Cu toate acestea, utilizatorii care nu au aceasta permisiune nu vor fi capabili sa va gaseasca profilul.

     Pentru a previzualiza lista dumneavoastra de cautare publica, urmati acesti pasi:

-urmati link-ul „Editati setarile” (Edit your settings) in sectiunea „Aplicatii si site-uri” (Applications and Websites) in partea de jos a principalei pagini de Setari Confidentialitate.

 -derulati in jos la „Cautare publica” (Public search) si faceti click pe „Editare setari” (Edit settings).

-faceti click pe „Vedeti previzualizarea” (See preview) de langa „Cautare publica” (public search).

     Aceasta setare creeaza o lista de cautare publica pentru dumneavoastra pe motoare de cautare, pentru ca altii sa poate vedea o previzualizare a profilului dumneavoastra. In plus, lucrurile pe care le impartasiti cu toata lumea (Everyone) pot fi afisate in contiunare in motoarele de cautare.

  Vizibilitatea continutului pe care il postati este determinat de setarile dumneavoastra de confidentialitate.

       Va rugam sa retineti ca veti vedea un alt set de optiuni decat alti utilizatori atunci cand va cauta contul sau va vizualizeaza profilul. Pentru ca nu va puteti adauga singur ca prieten, aceasta optiune nu va aparea.

      Veti vedea intotdeauna link-ul „Vezi profilul”, „Trimite mesaj” si „Vizualizaeaza prietenii” atunci cand va gasiti propriul cont, dar aceste optiuni nu sunt disponibile la orice alt utilizator, in functie de setarile de confidentialitate. De asemenea, va rugam sa retineti ca, desi niciodata nu veti vedea optiunea de a va trimiteti un mesaj, alti utilizatori o vor vedea.

      Daca ati modificat setarile dumneavoastra de cautare pe pagina de setari confidentialitate, aceste schimbari vor fi reflectate in mod corespunzator atunci cand alti utilizatori va cauta profilul.