Aprobarile de conectare

Ce sunt aprobarile de conectare? Cum activez aceasta setare?

Aprobarile de conectare reprezinta o functie suplimentara de securitate similara cu notificarile de conectare, dar cu un pas suplimentar de securitate. Daca activezi aprobarile de conectare, ti se va cere sa introduci un cod special de securitate de fiecare data cand accesezi contul de Facebook de pe un computer sau un telefon mobil nou. Dupa ce te conectezi, vei avea optiunea sa denumesti dispozitivul si sa-l salvezi in contul tau. Nu va trebui sa introduci un cod cand te conectezi la oricare dintre aceste dispozitive recunoscute.

Pentru a activa aprobarile de conectare:

1. Deschide Security Settings (Setarile de securitate) ( > Settings (Setari) > Security (Securitate))

2. Apasa pe sectiunea Login Approvals (Aprobari de conectare).

3. Bifeaza caseta si salveaza modificarile.

Cateva lucruri de retinut:

- Trebuie sa ai un numar de mobil listat in cont pentru a activa aprobarile de conectare. Poti adauga un numar in cont atunci cand activezi aprobarile de conectare.

- Daca nu ai denumit dispozitivul pe care il folosesti, ti se va cere sa faci acest lucru cand activezi aprobarile de conectare. Nu apasa pe optiunea Save this device (Salveaza acest dispozitiv) daca folosesti un computer care mai este folosit si de alte persoane (de exemplu: un computer intr-o biblioteca).

- Dupa ce activezi aprobarile de conectare, trebuie sa putem memora informatiile despre computer si browser, astfel incat sa le putem recunoaste la urmatoarea conectare. Unele functii de browser impiedica acest lucru. Daca ai activat navigarea in mod privat sau daca ai setat browserul sa stearga istoricul de fiecare data cand se inchide, este posibil sa trebuiasca sa introduci un cod de fiecare data cand te conectezi.

 

Citește mai departe...

Ce este Generatorul de coduri? Cum functioneaza?

Generatorul de coduri face parte dintr-o functie suplimentara de securitate, denumita aprobarile de conectare. Daca activezi aprobarile de conectare, ti se va cere sa introduci un cod unic de securitate de fiecare data cand te conectezi la contul de Facebook de pe un computer sau un telefon mobil nou. Astfel, nimeni nu va putea sa se conecteze la contul tau fara un cod si o parola. Afla mai multe despre aprobarile de conectare.

Generatorul de coduri face parte din aplicatia Facebook si creeaza un cod de securitate la fiecare 30 de secunde, chiar si atunci cand nu esti conectat la Internet. Vei folosi acel cod impreuna cu parola pentru a te conecta la Facebook. Poti folosi Generatorul de coduri daca ai vreodata nevoie sa resetezi parola.

Pentru a obtine un cod pe un dispozitiv cu Android:

  1. Din aplicatia Facebook, atinge

  2. Defileaza in jos si atinge Code Generator (Generator de coduri).

  3. Foloseste codul pentru a te conecta la Facebook

Pentru a obtine un cod pe iPhone sau iPad:

  1. Din aplicatia Facebook, atinge More (Mai mult) pe iPhone sau pe iPad

  2. Defileaza in jos si atinge Code Generator (Generator de coduri).

  3. Foloseste codul pentru a te conecta la Facebook

 

Citește mai departe...