CARACTERISTICA CAUTARII DE CONECTARE

CE ESTE CARACTERISTICA CAUTARII DE CONECTARE?

     Aceasta caracteristica va ajuta sa faceti conexiuni din viata reala, bazandu-se pe educatie, munca, precum si pe alte informatii si va ajuta sa gasiti oameni cu aceleasi interese ca si dumneavoastra (Cum ar fi cautarea unui serviciu). Rezultatele acestor cautari sunt adaptate in functie de informatiile pe care le introduceti in domeniile dumneavoastra pentru informatii.

    De exemplu, daca sunteti in prezent in cautarea unui loc de munca pe un anumit domeniu, puteti gasi studenti sau alti oameni care sunt interesati de un loc de munca in acelasi domeniu. Sau, daca ati acceptat deja oferta de munca a unei companii, rezultatele acestei cautari ii pot afisa si pe ceilalti care au acceptat un post la aceasta companie.

    Puteti gasi functia de cautare a conectarii in meniul de navigare din partea stanga a paginii dumneavoastra Facebook. Retineti ca aceasta functie este momentan accesibila doar pentru utilizatorii care locuiesc in Japonia si vorbesc limba engleza.

Citește mai departe...

PROBLEME CUNOSCUTE

DE CE NU APAR IN LISTAREA DE CAUTARI PUBLICE?

     Va rugam sa va asigurati ca ati setat vizualizarea dumneavoastra in cautarile publice (vedeti caseta de langa „Permite cautare publica”) (Enable public search).

     Va rugam sa retineti ca, odata ce v-ati modificat setarile de pe Facebook, s-ar putea sa existe o intarziere pana ce directorul de cautari externe va tine cont de ea. Pentru a solicita o schimbare imediata, va trebui sa contactati motorul de cautare in cauza.

     Daca aveti sub 18 ani, atunci nu veti avea o lista de cautare publica. Cand impliniti 18 ani, asigurati-va ca revizuiti setarile dumneavoastra in ceea ce priveste listarea intr-o cautare publica.

Citește mai departe...

NU APAR IN REZULTATELE CAUTARILOR CAND IMI CAUT NUMELE.

DE CE NU MA POT GASI OAMENII IN CAUTARI?

     In primul rand, asigurati-va ca setarile de confidentialitate va permit sa fiti gasit in cautari. Puteti controla asta din sectiunea „Conectarea pe Facebook”. Pentru a ajunge acolo, urmati acesti pasi:

-alegeti optiunea „Setari de confidentialitate” (privacy settings) din meniul cont in partea de sus a oricarei pagini Facebook.

 -selectati „Vezi setari” (view settings) in sectiunea „Conectarea pe Facebook”

-schimbati setarea pentru „Cauta-ma pe Facebook” (Search for me on Facebook)

Citește mai departe...

DE CE NU POT GASI PE CINEVA INTR-O CAUTARE?

    Pot exista cateva motive pentru care nu gasiti pe cineva intr-o cautare:

-acele persoane ar putea avea o optiune de confidentialitate care limiteaza capacitatea dumneavoastra de a le gasi intr-o cautare.

-persoana pe care o cautati s-ar putea sa nu fie inca pe Facebook. Trimiteti-i o invitatie.

-asigurati-va ca utilizati filtrul de cautare „Persoane” (People). Acest filtru inregistreaza cautarea dumneavoastra pentru oamenii de pe Facebook. Din acest filtru puteti rafina mai departe rezultatele dumneavoastra prin tastarea unei locatii, scoli, sau a unui loc de munca in campul corespunzator si faceti click pe butonul „Rafinati cautarea” (Refine search). Retineti ca aceasta cautare va da rezultate doar pentru oamenii care au setarile astfel incat sa fie gasiti in cautari.

Citește mai departe...